Intr o craticioara puneti otetul de orez, zaharul si sarea la foc mic, nu trebuie sa fiearba, ci numai sa se incalzeasca pana se dizolva zaharul si sarea. Dati deoparte si lasati sa se raceasca.
Orezul si apa se pun la fiert - acoperit la foc mic pt 15 min din momentul in care apa a inceput sa fiarba. Opriti focul si mai lasati orezul acoperit pt inca 15 min.
Dupa ce au trecut ultimele 15 min puneti orezul intr un castron mai mare, dati un pic cu o spatula prin el (nu amestecati - asta ar face ca orezul sa se striveasca).
Stropiti orezul racit cu otetul preparat la inceput, la fel dand cu spatula prin el fara sa amestecati in forta.
Spalati, curatati castravetele de coaja si seminte. Taiati-l in fasii pe lungime.
Taiati avocado pe lungime, scoateti samburele, apoi taiati pulpa in fasii tot pe lungime. Stropiti avocado cu zeama de lamaie sa nu se schimbe la culoare.
Daca folositi carne de crab din conserva scoateti carnea din conserva / daca folositi batoane - imitatie de crab taiati-le in jumatate pe lungime (eu nu le am taiat).
Pt a forma rolls se intinde o folie alimentara (seminte de susan sau mac optional) orezul, foaia de alge apoi carnea de crab, fasii de castravete si avocado. Se ruleaza. Fiecare roll se taie in 6 sau 8 cu un cutit f bine ascutit.
Pt ca orezul sa nu se lipeasca de cutit, udati-l dupa fiecare taiere.
Se servesc cu sos de soia, wasabi si ghimbir murat.
Acum ca tot l-am castigat pe domnul Brevill, e drept am fost irezistibila, chiar daca s-a lasat mult asteptat, am zis sa-l...
Smucite smotocite cu blenderul BrevilleO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii