Vinetele se spala si se taie, rondele mai groase. Chilli se spala si se taie (eu am curatat, ardeiul de seminte, ca sa nu fie asa de iute), iar cateii de usturoi se curata si se taie, rondele.
Intr-o tigaie, se pune ulei, la temperatura mare, iar cand acesta, e incalzit, se pun bucatile de ardei si feliile de usturoi. Acest fel de mancare, se pregateste, la temperatura mare.
Se lasa la prajit, impreuna, cateva momente, dupa care se scot bucatile de chilli. Peste usturoi, se pun vinetele. Dupa ce vinetele, au absorbit, tot uleiul, se pune cate 1 lingura de apa, pana cand vinetele sunt moi si s-a folosit jumatate sau mai bine de jumatate, din cantitatea de apa.
Se poate pregatii si sosul. Asadar intr-un bol se pune sosul de soia, zaharul si sarea. Peste se pune putina apa si se amesteca.
Cand vinetele sunt moi, se pune sosul de soia, dizolvat, in apa. Se pune un capac, peste tigaie si se lasa, la fiert pana scade sosul. Vinetele se intorc, de pe o parte pe alta, asa incat sa ajunga sos uniform. Cand sosul a scazut, se pun bucatile de chilli, peste vinete.
Se servesc, imediat. Vinetele sunt picante, dar si foarte, foarte gustoase.
Pofta buna!
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii