Ingrediente
● Pentru spanac: |
● 1 kg spanac proaspat |
● 2 linguri unt |
● 250 ml lapte |
● 1 lingurita cu varf faina |
● 3- 5 catei de usturoi pisati |
● sare |
● piper, proaspat macinat |
● Altele: |
● cateva felii de franzela |
● 1 cana lapte |
● 100 g felii de cascaval Hochland |
● 2 oua |
● 300 ml smantana |
● 100 g cascaval ras |
● unt |
● sare |
● piper, proaspat macinat |
● Pentru servit: |
● smantana, optional |
Mod de preparare
Curatati, spalati frunzele de spanac in mai multe ape si lasati la scurs. Fierbeti 5 min spanacul in apa clocotita cu sare pana se inmoaie, apoi scurgeti si tocati marunt.
Transferati intr-un vas adaugand untul, faina dizolvata in lapte si lasati la foc mic, amestecand continuu, pana ce scade, se ingroasa putin si se obtine o crema de spanac. Spre sfarsit, inglobati usturoiul si condimentati cu sare si piper, dupa gust. Dati deoparte.
Ungeti un vas termorezistent cu unt, inclusiv peretii.
Omogenizati ouale usor batute cu smantana, condimentati cu sare, piper, dupa gust si dati deoparte.
Ungeti cu unt o fata a feliilor de franzela, inmuiatile putin in laptele cald si asezati-le cu partea unsa in sus in vasul termorezistent, una langa alta, intr-un strat ce acopera fundul vasului.
Acoperiti- le cu felii de cascaval si puneti crema de spanac, intr-un strat mai gros, in asa fel incat sa acopere complet feliile de franzela. Turnati uniform compozitia de smantana cu oua si presarati deasupra cascavalul ras.
Dati la cuptorul incins, la foc mediu, pentru aproximativ 30- 40 min sau pana ce cascavalul este topit si prinde deasupra o crusta frumos aurita. Taiati in felii mai groase si transferati pe farfurii incalzite.
Serviti cat este fierbinte, simplu sau alaturi / acoperite cu smantana, optional.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Spanac la Cuptor" nu uita sa ii faci un review.
Transferati intr-un vas adaugand untul, faina dizolvata in lapte si lasati la foc mic, amestecand continuu, pana ce scade, se ingroasa putin si se obtine o crema de spanac. Spre sfarsit, inglobati usturoiul si condimentati cu sare si piper, dupa gust. Dati deoparte.
Ungeti un vas termorezistent cu unt, inclusiv peretii.
Omogenizati ouale usor batute cu smantana, condimentati cu sare, piper, dupa gust si dati deoparte.
Ungeti cu unt o fata a feliilor de franzela, inmuiatile putin in laptele cald si asezati-le cu partea unsa in sus in vasul termorezistent, una langa alta, intr-un strat ce acopera fundul vasului.
Acoperiti- le cu felii de cascaval si puneti crema de spanac, intr-un strat mai gros, in asa fel incat sa acopere complet feliile de franzela. Turnati uniform compozitia de smantana cu oua si presarati deasupra cascavalul ras.
Dati la cuptorul incins, la foc mediu, pentru aproximativ 30- 40 min sau pana ce cascavalul este topit si prinde deasupra o crusta frumos aurita. Taiati in felii mai groase si transferati pe farfurii incalzite.
Serviti cat este fierbinte, simplu sau alaturi / acoperite cu smantana, optional.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Spanac la Cuptor" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany