Puneti uleiul cu orezul la calit. Adaugati putina sare si coaceti orezul 12 minute adaugind mereu cite un polonic de supa cind e nevoie.
Mixati salata/laptuca cruda doar tocata marunt cu mixerul vertical sau in blender, robot, aparat de obtinut sucuri vegetale adaugind daca e nevoie 1 lingura de supa.
Varsati acest lichid (zeama de laptuca) peste orez (dupa cele 12 minute) si coaceti in continuare orezul cit este nevoie ca sa obtineti un orez al dente (alte 4 minute cca). Daca mai e nevoie, mai adaugati supa si amestecati mereu.
Lasati sa se raceasca orezul 5-10 minute inainte sa il serviti.
Optional:
Puneti feliile de bacon pe hirtie absorbenta intr-o tava sub grillul cuptorului si le coaceti pina devin crocante (5-10 minute). Serviti orezul cu felii de bacon crocante
* salata/ laptuca trebuie sa fie mica daca vreti sa obtineti un orez de o culoare mai deschisa decit cel din poza sau puteti folosi frunzele centrale nu cele externe ca mine.
In revista de unde m-am inspirat puneau si un fel de ceapa tocata la calit cu orezul, eu am preferat sa fierb ceapa in apa si supa vegetala - a dat oricum gust orezului. In plus nu era servit cu bacon, ci era la categoria retete vegetariene, cind era gata si evident cal il serveau cu " un motz" din bucatele de mozzarella, feliute pe care le-au tavalit prin ulei si apoi prin tot felul de ierburi aromatice care se lipeau de brinza tocmai pentru ca era unsuroasa. Mozzarella pusa pe orezul cald se mai inmuia si deci se amestecau gusturile... Cu bacon crocant insa este mai aproape de gusturile noastre romanesti.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustDescopera reteta perfecta de gogosi umplute! Afla cum sa pregatesti gogosi pufoase, cu umplutura delicioasa adaugata dupa...
Gogosi umpluteO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaZacusca de vinete cu legume tocate marunt este o reteta traditionala romaneasca, preparata din vinete coapte, ardei copti,...
Zacusca de vinete – cu legume tocate maruntDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii