Praz cu Bacon si Besamel la Cuptor

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Praz cu Bacon si Besamel la Cuptor

Ingrediente

  • 4-5 fire de praz
  • 250 gr (dar mergea chiar 400-500gr)
  • felii de bacon afumat
  • 500 ml lapte
  • 50 gr unt
  • 1 lingura cu virf de faina de orez (merge si amidon de porumb, faina alba, amidon de cartofi)
  • parmezan ras (eu am pus Grana Padano, merge si alt fel de cascaval)

Mod de preparare

Curatam si taiem in bucati potrivite prazul. Punem bucatile la fiert la aburi (citeva minute in oala sub presiune, cca 5 minute) sau cit este nevoie in oala normala (pina cind intra furculita in praz) . Putem insa sa fierbem clasic in apa cu sare prazul.

Rezultatul este acelasi. In ambele cazuri lasati prazul sa se raceasca intr-o strecuratoare, daca l-ti fiert in apa o sa il lasti la scurs un timp mai indelungat, trebuie sa iasa apa din el altfel va inmuia beshamelul, lasa apa in tava la cuptor.

Preparam beshamelul: punem in cratita untul cu faina, amnestecam pina se topeste untul si se amesteca cu faina, varsam laptele si amestecam cu telul ca sa nu aiba cocoloase, apoi continuam sa amestecam pe foc mic cu o lingura de lemn pina cind sosul se ingroase bine de tot.


Invelim fiecare bucata de praz in bacon taiat foarte subtire si asezam bucatile in tava in care am pus deja citeva linguri de beshamel. Varsam sosul beshamel peste rulourile de praz si bacon si radem parmezan/grana/cascaval deasupra.

Introducem tava in cuptorul deja incalzit la 180°c si lasam cit este nevoie pina se gratineaza la suprafata. Lasam sa se raceasca cca 10 minute inainte de a servi.
nota 1: eu nu am pus sare in sosul beshamel pentru ca si baconul si parmezanul (grana in cazul meu) sunt destul de sarate.

nota 2: cine vrea poate sa adauge in plus 100 gr de cascaval sau parmezan ras in sosul beshamel, va obtine sosul Mornay, foarte bun mai ales in combinatie cu legume la cuptor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
2
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Paste - Fettucina Alfredo
3
Paste

Paste - Fettucina Alfredo

Paste - Fettucina Alfredo
Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat
5
Conserve, muraturi

Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat

Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat
Parteneri
Desert tarta de cocos cu gris
Bucataras.RO

Desert tarta de cocos cu gris

O modalitate de a servi gris cu lapte, desertul copilariei.

Desert tarta de cocos cu gris
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura