Pilaf cu Sos de Masline

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Pilaf cu Sos de Masline

Ingrediente

  • Pentru pilaf:
  • 1 cana mare cu orez;
  • 1 litru apa;
  • 1 cescuta ulei;
  • 1 morcov;
  • 1 ardei gras;
  • 1 ceapa;
  • 1 radacina de patrunjel;
  • 1 telina mica;
  • Pentru sosul de masline:
  • 3 cepe mici;
  • 1 morcov taiat rondele;
  • 200 g masline slab sarate;
  • 2-3 frunze de dafin;
  • un varf de lingurita sare;
  • un varf de lingurita piper;
  • 1 lingurita de faina diluata intr-o cescuta de apa;
  • 2-3 linguri de bulion/suc de rosii;
  • Cateva frunzulite de patrunjel proaspat

Mod de preparare

Aceasta mancare poate fie servita in perioada Postului.

Portii: 6

Se pune 1 litru de apa la fiert, iar cand incepe se fiarba, se adauga morcovul, telina, radacina de patrunjel, ceapa, ardeiul gras, toate legumele taiate grosier. Se condimenteaza dupa gust. Supa este gata in aprox 30 de minute. Mai departe, se spala orezul in 4-5 ape. Apoi se asaza orezul intr-o craticioara in care am turnat o cescuta de ulei. Se toarna supa prin strecuratoare, aceasta ar trebui sa acopere orezul cam cu trei degete. Se da la cuptor, la foc potrivit, pentru aprox 30 de minute.

Cat timp sta pilaful in cuptor, putem pregati sosul de masline. Se taie ceapa marunt si se caleste in putin ulei incins, apoi se adauga morcovul taiat rondele, sare, piper, se acopera cu apa si se lasa sa fiarba aprox 10 minute.
Cand scade apa, adaugam maslinele si mai adaugam apa cat sa acopere doua degete. Lasam sa fiarba aprox 20 de minute.
Dupa aceea, adaugam in mancare 2-3 linguri cu bulion si cateva frunze de dafin. Apoi punem o lingurita cu faina intr-o cescuta cu apa calda si amestecam bine si o turnam prin strecuratoare peste mancare, pentru a evita faina nedizolvata.

Cand orezul este gata, se asaza pe farfurii si se toarna peste el sos de masline. Este foarte gustos. Se decoreaza cu patrunjel proaspat.

Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Supa de pui cu legume si galusti pufoase din gris
3
Borsuri, supe, ciorbe

Supa de pui cu legume si galusti pufoase din gris

Supa de pui cu legume si galusti pufoase din gris
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros
5
Carte de bucate

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros, perfect pentru pranz sau cina. Descopera cum sa gatești acest fel de...

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros
Parteneri
Tort rapid cu fructe
Bucataras.RO

Tort rapid cu fructe

Daaa, știu că vor apărea și cârcoteli ;) dar uneori, ma adaptez stilului de viață modern.  E o...

Tort rapid cu fructe
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura