Orez de Post cu Ciuperci, Zarzavaturi si Susan

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Orez de Post cu Ciuperci, Zarzavaturi si Susan

Ingrediente

  • 1/2 jumatate de cand cu orez (cana are 250 ml)
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel mic
  • 1 pastarnac mic de tot
  • 1 ceapa
  • 250 gr ciuperci
  • 5 linguri de ulei
  • 50 ml vin alb
  • 1 catel de usturoi
  • un praf de ghimbir (sau dupa gustul vostru)
  • 1 fir de telina (tulpina) sare si piper dupa gust
  • sos de soia (soy sauce) marar dupa gust (eu am pus doar o lingurita din cel uscat)
  • 3 lingurite de seminte de susan

Mod de preparare

Se spala si se curata zarzavaturile si ciupercile dupa care se feliaza toate. Ceapa se toaca marunt. Orezul se pune la fiert in apa. o cana si jumatate de apa la jumatate de cana de orez (cantitatea de apa variaza in functie de orezul care il folositi).

Semintele de susan se pun intr-o tigaie micuta si se prajesc 2 minute dupa care se pun deoparte.
Intr-o tigaie se pun cele 5 linguri de ulei (eu am folosit de cocos) si ceapa tocata, se lasa la prajit. Cand devine sticloasa se adauga morcovul, patrunjelul, pastarnacul si telina feliate si se dunstuie mai departe.

Se adauga ciupercile dupa circa 5 minute si se adauga un strop de apa. Cand sant aproape gata ciupercile si nu mai aveti lichid absolut deloc in tigaie, se adauga vinul si se lasa la fiert pana se evapora tot. Intre timp orezul e gata fiert.

In tigaia cu zarzavaturi si ciuperci se adauga inainte de a stinge focul, si o lingura de soy sauce si ghimbirul, se amesteca bine si dupa un minut se stinge focul. Se verifica de sare si piper (aveti grija -sosul de soia este destul de sarat) se adauga usturoiul pisat si mararul, precum si orezul si se uniformizeaza. Se serveste cu castraveti murati sau cum a servit dl din dotare, cu un gratar de pui.

Deasupra orezului, in farfurie, se presara seminte de susan prajite. Nu se incorporeaza in orez pentru ca se umezesc foarte repede si nu mai au textura crocanta si gustul fain de susan prajit

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura Fanta
2
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
5
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Parteneri
Varza cu sorici si pastrama de porc afumata
Bucataras.RO

Varza cu sorici si pastrama de porc afumata

Tare buna a fost varza asta, cu sorici proaspat de la tara.

Varza cu sorici si pastrama de porc afumata
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola