Orez cu prune uscate

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Orez cu prune uscate

Ingrediente

  • 600 gr prune deshidratate
  • 300 gr orez
  • 100-150 gr zahar
  • 100 ml ulei
  • coaja de lamaie
  • un bat de scortisoara
  • sare

Mod de preparare

Alegem prunele de codite si eventualele impuritati, le spalam in cateva ape caldute, apoi le punem la fiert in apa curata si le dam cateva clocote.

Le lasam sa se raceasca, apoi, le scoatem din apa in care au fiert (pe care o pastram!) si scoatem samburii.

Punem prunele la loc in apa in care au fiert, adaugam orezul (ales si spalat in cateva ape),(proportia: 1masura orez - 3 masuri lichid), putina sare, coaja intreaga (nerasa) de la o jumatate de lamaie si eventual un bat de scortisoara.

Lasam sa dea un clocot si adaugam zaharul caramelizat stins cu zeama in care au fiert prunele. Se amesteca usor si se lasa sa fiarba la foc mic, cu capac, aprox 40 de minute.
Nu mai amestecati!

Cand orezul este gata fiert, scoateti coaja de lamaie si batul de scortisoara.

Se serveste rece.

Se poate pregati si cu carne de porc, de preferinta afumata!

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
2
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
3
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Supa crema de legume cu parmezan
Bucataras.RO

Supa crema de legume cu parmezan

Supa crema de legume cu parmezan
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola