Cum se Curata Ardeii Iuti si se Taie Fasii sau Cubulete

Complexitate
redusa
Cum se Curata Ardeii Iuti si se Taie Fasii sau Cubulete

Ingrediente

    Mod de preparare

    Pasul 1: Taiati ardeii iuti in sferturi pe lungime

    Taiati capatul cu codita al ardeiului iute.
    Sectionati-l in jumatate, pe lungime, apoi in sferturi, taind fiecare jumatate in doua.

    Pasul 2: Indepartati nervurile si semintele

    Taiati nervurile din fiecare sfert si indepartati semintele, folosindu-va de un cutit de bucatarie. Acestea contin cantitatea cea mai mare de capsaicina care face ca ardeiul sa fie iute; daca le indepartati atenuati mare parte din iutime.

    Pasul 3: Taiati sferturile in fasii

    Asezati sferturile cu fata taiata in sus, pe un tocator. Taiati fasii inguste de aproximativ 3 mm. Folositi-le ca atare sau taiati cubulete.

    Pasul 4: Taiati cubulete

    Alaturati fasiile si taiati-le transversal in bucati de 3- 4 mm.
    Folositi-le ca atare sau maruntiti cubuletele.

    Pasul 5: Maruntiti cubuletele
    Prindeti cutitul de maner cu o mana, iar varful degetelor de la cealalta mana puneti-o pe varful cutitului. Leganati lama cutitului inainte si inapoi peste cubuletele de ardei, varful cutitului ramanand aproximativ in acelasi loc, iar partea cu maner, mutand-o usor spre dreapta si stanga, pana ce sunt tocate.

    Adunati mereu ardeiul tocat intr-o gramajoara, curatati bucatelele de pe cutit si adaugandu-le la gramada. Continuati sa tocati, leganand cutitul pana ce cubuletele de ardei sunt maruntite si foarte fine.
    Pentru toate operatiunile cu ardei iute folositi o manusa de latex de unica folosinta, pe mana care atinge ardeiul iute pentru a preveni iritatiile care pot aparea de la uleiurile sale tari.
    Aveti grija sa nu perforati manusa.

     

    Comentarii

    Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

    Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

    Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

    Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
    Briose cu afine - reteta de briose pufoase

    Briose cu afine - reteta de briose pufoase

    Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...

    Briose cu afine - reteta de briose pufoase
    Cartofi boieresti - simplu si bun

    Cartofi boieresti - simplu si bun

    Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

    Cartofi boieresti - simplu si bun
    Cele mai apreciate rețete
    Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
    1
    Dulciuri

    Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

    Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
    Prajitura cu Mere
    5
    Dulciuri

    Prajitura cu Mere

    Prajitura cu Mere
    Parteneri
    Desert tort cu crema de sampanie si crema de lamaie
    Bucataras.RO

    Desert tort cu crema de sampanie si crema de lamaie

    Desert tort cu crema de sampanie si crema de lamaie
    Coulis de capsuni
    Culinar.RO

    Coulis de capsuni

    • adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

    Coulis de capsuni
    Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
    Gustos.RO

    Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

    Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

    Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
    Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
    Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
    Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
    5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
    Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
    5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!