Ingrediente
● 1 conopida mai micuta |
● 3-4 linguri de iaurt grecesc (sau orice iaurt mai gros) |
● 2-3 linguri de unt |
● 1 lingura smantana groasa |
● sare si piper dupa gust |
● parmesan ras |
● dupa gust (eu am pus circa jumatate de cana de 200 ml) |
● 1 ceapa tocata marunt |
● 2 catei de usturoi (sau unul daca nu va place gust pronuntat) |
Mod de preparare
Conopida se curata de cotoare si de frunze dupa care se desface in buchetele.
Asezam buchetelele intr-un vas cu apa rece si spalam bine de tot.
Pregatim steamer-ul (daca nu avem aparatul, pregatim un vas cu apa peste care asezam un strecurator metalic in care asezam conopida, acoperim cu hartie de copt peste care asezam si folie de aluminiu, inchidem pe cat putem de bine ca sa nu iasa aburul pe dinafara) , punem in aparat apa exact cat trebuie, asezam in cosul aparatului buchetelele de conopida, punem capacul si lasam sa se fiarba la abur pana sant gata.
Intre timp curatam ceapa si usturoiul.
Cand conopida este gata o punem intr-un vas (sau food processor) impreuna cu untul, iaurtul, smantana, parmesanul, ceapa si usturoi, sare, piper si cu mixerul plonjor/food processor transformam in piure totul.
Se aromeaza dupa dorinta cu patrunjel/rozmarin/busuioc/cimbru, depinde de gust.
Eu am folosit rozmarinul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Conopida Piure" nu uita sa ii faci un review.
Asezam buchetelele intr-un vas cu apa rece si spalam bine de tot.
Pregatim steamer-ul (daca nu avem aparatul, pregatim un vas cu apa peste care asezam un strecurator metalic in care asezam conopida, acoperim cu hartie de copt peste care asezam si folie de aluminiu, inchidem pe cat putem de bine ca sa nu iasa aburul pe dinafara) , punem in aparat apa exact cat trebuie, asezam in cosul aparatului buchetelele de conopida, punem capacul si lasam sa se fiarba la abur pana sant gata.
Intre timp curatam ceapa si usturoiul.
Cand conopida este gata o punem intr-un vas (sau food processor) impreuna cu untul, iaurtul, smantana, parmesanul, ceapa si usturoi, sare, piper si cu mixerul plonjor/food processor transformam in piure totul.
Se aromeaza dupa dorinta cu patrunjel/rozmarin/busuioc/cimbru, depinde de gust.
Eu am folosit rozmarinul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Conopida Piure" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
Set pentru Smoothie si Inghetata, SICS- C9500 pentru gama C9500, EVO820
- 25 %
399.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany