Conopida se curata de cotoare si de frunze dupa care se desface in buchetele.
Asezam buchetelele intr-un vas cu apa rece si spalam bine de tot.
Pregatim steamer-ul (daca nu avem aparatul, pregatim un vas cu apa peste care asezam un strecurator metalic in care asezam conopida, acoperim cu hartie de copt peste care asezam si folie de aluminiu, inchidem pe cat putem de bine ca sa nu iasa aburul pe dinafara) , punem in aparat apa exact cat trebuie, asezam in cosul aparatului buchetelele de conopida, punem capacul si lasam sa se fiarba la abur pana sant gata.
Intre timp curatam ceapa si usturoiul.
Cand conopida este gata o punem intr-un vas (sau food processor) impreuna cu untul, iaurtul, smantana, parmesanul, ceapa si usturoi, sare, piper si cu mixerul plonjor/food processor transformam in piure totul.
Se aromeaza dupa dorinta cu patrunjel/rozmarin/busuioc/cimbru, depinde de gust.
Eu am folosit rozmarinul.
Pe noi ne pasioneaza sa mergem dupa ciuperci prin padure, asa ca vara si toamna, profitam de ce ne ofera natura. Ciupercutele...
Pilaf de orez cu pulpe de pui si ciuperci de padureO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii