Conopida (Mediteraneeana) cu Rosii si Masline

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Conopida (Mediteraneeana) cu Rosii si Masline

Ingrediente

  • 1 conopida medie
  • cca 1 cana de ceai cu pulpa de rosii
  • 2 catei de usturoi
  • masline negre de preferat fara simburi dupa gustul vostru
  • 2-3 rosii uscate tocate marunt
  • patrunjel verde tocat proaspat
  • facultativ: putin vin
  • sare si piper
  • 1-2 linguri cu ulei

Mod de preparare

- am curatat si spalat conopida si am fiert-o la aburi, cind era fiarta cam pe jumatate am scos-o din oala si am asezat-o intr-un vas care merge la cuptor

- conopida poate fi fiarta si in oala cu apa daca nu aveti cosulet pentru fiert la aburi, dar atunci puneti apa in oala numai pina la jumatatea conopidei, acoperiti cu capac si lasati sa fiarba baza, cotorul in apa si virfurile buchetelelor doar in aburul format in oala

- in timp ce conopida fierbe intr-o alta cratita pregatiti sosul, puneti uleiul, cateii de usturoi, pulpa de rosii si rosiile uscate tocate marunt, caperi daca ati hotarit sa-i puneti, putina sare (atentie la sare daca ati pus caperi chiar si desarati tot mai au sare in ei) si lasati sa fiarba usor

- Cind conopida e pe jumatate fiarta o puneti intr-un vas pentru cuptor de prefernta mai inalt si turnati deasupra si de jur imprejur sosul de rosii cu masline si restul ingredientelor.

- introduceti vasul la cuptor si lasati la foc mare 15-20 minute ...

Recuperati cateii de usturoi, se presara cu patrunjel verde tocat si piper proaspat macinat si se serveste. Foarte buna cu piine unsa cu putin ulei si prajita la cuptor.
Vara, mai ales, cind nu vrem sa folosim cuptorul poate fi gatita si pe flacara aragazului, punem conopida cruda intr-o cratita inalta, adaugam pina la jumatatea ei pulpa de rosii condimentata cum ne place cu ingredientele de mai sus, acoperim cu capac si lasam sa fiarba pina cind sosul s-a ingrosat (prin evaporarea apei fara sa adaugam faina, amidon sau altceva) si conopida s-a fiert pe jumatate in sos partea de la baza mai tare si in aburii sosului de rosii partea delicata a inflorescentei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Zacusca de fasole alba boabe
4
Conserve, muraturi

Zacusca de fasole alba boabe

Zacusca de fasole alba boabe
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie