- Se spala zucchini cu apa rece (daca alegeti sa nu il decojiti, ceea ce este recomandat, curatati foarte bine coaja). Se sterge suprafata cu un prosop absorbant din hartie. Se indeparteaza extremitatile.
- Se taie zucchini in felii cat mai subtiri (este preferabil sa folositi pentru feliere mandolina pentru ca feliile obtinute sa aiba toate aceeasi grosime - iar timpul necesar pentru pregatirea lor sa fie acelasi).
- Se aseaza feliile de zucchini intre doua prosoape absorbante din hartie pentru bucatarie.
- Se pulverizeaza putin ulei pe suprafata expusa a feliilor de zucchini (in lipsa unui pulverizator cu ulei se poate pensula usor suprafata cu ulei). Eventualul exces de ulei se indeparteaza cu ajutorul unui servetel absorbant.
- Se pulverizeaza putin ulei pe suprafata unei farfurii intinse rezistente in cuptorul cu microunde.
- Se aseaza feliile de zucchini unele langa altele intr-un singur strat (suprafata pe care s-a aplicat in prealabil stratul fin de ulei trebuie sa fie la suprafata).
- Se presara sare, amestec de piper alb, verde, negru si boia dupa preferinte.
- Se lasa in cuptorul cu microunde timp de cateva minute pana devin galben-aurii (eu i-am lasat in cuptorul cu microunde timp de aproximativ 5 minute - mh).
- Feliile de zucchini se aseaza pe un prosop absorbant din hartie pentru bucatarie si se lasa sa se racoreasca.
- Se presara optional la suprafata, grana padano / parmezan inainte de servire.
Pentru ”chipsuri perfecte” alegeti un dovlecel zucchini mic (cel mult mediu), a carui coaja este lucioasa si ferma (evitati-i pe cei care au o textura buretoasa sau moale, extremitati moi sau ridate). Intre cuptorul clasic si cel cu microunde alegeti varianta aceasta din urma (textura obtinuta difera putin intre cele doua moduri de gatire).
Timpul de gatire depinde ca grosimea feliilor de zucchini, de cantitatea de ulei folosita si de treapta de intensitate a cuptorului cu microunde.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii