Budinca cu dovlecei si telemea

Postat pe: 30-09-2015
(0)

Ingrediente

600 g dovlecei decojiti si fara seminte
250 g telemea
1 morcov(cca150g)
o ceapa mare
180 g faina
5 oua
60 ml ulei
o lingurita praf de copt
o legatura de marar

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:30min
O budinca usoara , delicioasa si plina de vitamine.



Dovleceii, morcovul si branza le dam pe razatoarea cu orificii mari.
Ceapa o tocam cubulete.
Intr-un bol incapator batem bine cele 5 oua cu telul.
Dovlecelul il punem intr-o stercuratoare la scurs sau il stoarcem in mana.
Adaugam legumele (pe rand), branza si mararul peste ouale batute si amestecam usor cu o spatula, dupa fiecare.
Incorporam faina amestecata cu praful de copt.
La sfarsit adaugam uleiul in fir subtire.
Intr-un vas termorezistent (dimensiune 20 x27 cm) tapetat cu hartie de copt, turnam compozitia.
Dam vasul la cuptorul incalzit in prealabil, la foc potrivit pentru 35-40 minute, pana ce budinca se rumeneste frumos.

Dupa racire se portioneaza. Se poate servi si calda.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Budinca cu dovlecei si telemea" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Budinca cu dovlecei si telemea