Ingrediente
● 700 g carne de vitel(ceafa sau file) |
● 300-400 g ciuperci proaspete(champignon ,dar cel mai bine ciuperci de padure-hribe) |
● 2 linguri ulei |
● sare |
● piper |
● 2 linguri unt |
● 2 cepe ,tocate marunt |
● 200 ml vin alb ,sec |
● 300 ml supa de vita |
● 200-300 ml smantana |
● 1 lingura patrunjel verde,tocat marunt |
Mod de preparare
Se taie carnea fasii, late de ½ cm si lungi de 4-5 cm.
Se prajeste in ulei,amestecand.
Cand sunt facute se sareaza si pipereaza,se scot din tigaie,cu sosul lor cu tot si se pastreaza la cald.
Se pune untul in tigaie,se topeste pana faca spuma,se adauga ceapa tocata si se caleste pana devine transparenta.
Se adauga ciupercile si se calesc ,amestecand.
Apoi se pune vinul si se lasa sa fiarba ,pana scade la jumatate.
Se toarna supa si se lasa sa fiarba pana scade din nou la jumatate.
Se adauga smantana,se face focul foarte mic si se lasa ,amestecand,sa se incalzeasca,fara sa fiarba.(daca se taie smantana,atunci se strecoara,se bate cu telul si se reaseaza in tigaie, cu ciupercile.)
In acest sos se pun fasiile de carne ,cu sosul lor si se mai incalzeste putin tot amestecul(fara sa fiarba !)
Se potriveste de sare si piper.
Se poate servi simplu,presarat cu patrunjel verde,tocat marunt sau cu garnitura preferata.
Eu l-am servit cu rösti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Vitel cu sos de ciuperci" nu uita sa ii faci un review.
Se prajeste in ulei,amestecand.
Cand sunt facute se sareaza si pipereaza,se scot din tigaie,cu sosul lor cu tot si se pastreaza la cald.
Se pune untul in tigaie,se topeste pana faca spuma,se adauga ceapa tocata si se caleste pana devine transparenta.
Se adauga ciupercile si se calesc ,amestecand.
Apoi se pune vinul si se lasa sa fiarba ,pana scade la jumatate.
Se toarna supa si se lasa sa fiarba pana scade din nou la jumatate.
Se adauga smantana,se face focul foarte mic si se lasa ,amestecand,sa se incalzeasca,fara sa fiarba.(daca se taie smantana,atunci se strecoara,se bate cu telul si se reaseaza in tigaie, cu ciupercile.)
In acest sos se pun fasiile de carne ,cu sosul lor si se mai incalzeste putin tot amestecul(fara sa fiarba !)
Se potriveste de sare si piper.
Se poate servi simplu,presarat cu patrunjel verde,tocat marunt sau cu garnitura preferata.
Eu l-am servit cu rösti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Vitel cu sos de ciuperci" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany