Caliti varza proaspata, taiata marunt si sarata dupa gust, in 100 ml ulei incins, pana este facuta, amestecand ocazional si adaugand, daca este cazul, cate putina apa calda.
Spre sfarsit puneti cimbru si marar, la apreciere.
Separat, caliti ceapa tocata marunt si ciupercile foliate, in 75 ml ulei incins, pana sunt facute bine si apa lasata de ciuperci scazuta. Sarati, piperati si adaugati boia, dupa gust. Intre timp, fierbeti orezul spalat bine, in apa cu putina sare, scurgeti si amestecati cu ceapa si ciupercile.
Caliti carnea in restul de ulei, amestecand continuu, pana este facuta si apa lasata, evaporata. Condimentati cu sare si piper. Puneti intr-un vas ce merge la cuptor un strat de varza, unul de carne, altul de ciuperci cu orez si continuati pana terminati toate ingredientele, avand grija ca ultimul strat sa fie de varza.
Turnati deasupra un strat generos de smantana (sau puneti deasupra cate 1 lingura de smantana din loc in loc) si dati la cuptorul incins pentru 10- 20 min.
Serviti cat este cald, ca fel principal.
Merge foarte bine langa mamaliguta si ardei iute, adaugand deasupra smantana.
Daca folositi varza cruda, cand o caliti, adaugati sarea de la inceput.
Daca folositi varza acra, cand o puneti la calit, adaugati si 2- 3 frunze de dafin.
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorReteta de preparare a papanasilor Toata lumea se bucura cand fac papanasi. Din aceste ingrediente iti vor iesi 4...
Desert - reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata de afineIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii