Tocanita cu carne de porc:
Caliti ceapa tocata in untul incins pana se aureste, adaugati boiaua si usturoiul tocat si omogenizati.
Puneti carnea taiata cuburi si lasati sa se inabuse, pana se evapora apa, amestecand.
Adaugati dafinul, ardeii, si rosiile, taiate.
Completati cu apa cat sa acopere totul si lasati la foc mediu spre mic pana s-a fiert carnea. (Eu am lasat carnea in felii, am prajit-o intai in unt, am scos-o si am pus-o deoparte, pana s-a facut ardeiul, apoi am repus-o in cratita).
Galuste tiroleze:
Intr-un castron incapator, amestecati faina, bicarbonatul (cernute impreuna), sarea si zaharul.
Faceti la mijloc o adancitura in care puneti ouale batute si 150 ml lapte.
Amestecati si mai adaugati lapte cat sa se lege un aluat, nu foarte tare.
Framantati aluatul obtinut (se bate de aproximativ 200 ori) pana face besici.
Adaugati apoi cuburile de paine si omogenizati.
Puneti la fiert, intr-o cratita mai larga, apa usor sarata.
Dati forma de paine aluatului, puneti-l intr-un tifon si legati capetele. Legati in asa fel incat aluatul sa aiba loc sa creasca.
Introduce-ti-l in vasul cu apa clocotita si lasati-l la fiert, 45 min. , intorcand "paineaa" sa se "coaca" uniform.
Scoateti-l din apa si tifon, acoperiti-l cu un alt tifon uscat si lasati-l sa se raceasca.
Veti fi surprinse de ce ati obtinut.
Se serveste calda, cu galuste cehesti, taiate in felii, ardei iute si muraturi.
POFTA BUNA!
Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...
Fasole la ceaun - o mancare reconfortantaE primul Dobos pe care il fac si l-am facut la cererea unor prieteni care au fost foarte multumiti de el. Nu vroiam sa il...
Tort Dobos (mic)O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii