Tocana din cotlet de porc cu cartofi noi

Postat pe: 23-04-2016
(0)

Ingrediente

700 gr cotlet de porc dezosat
2 cepe potrivite
1 ardel mic galben
1/2 ardei kapia
1 morcov
12-14 cartofi noi mici
1 canita suc de rosii de casa
4 crengute mara verde
3 linguri ulei
5-6 linguri vin rosu
sare
piper

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:30min
Cotletul il spalam, il tamponam cu un servet de bucatarie si il taiem bucati potrivite.
Ceapa o curatam, o tocam, morcovul il curatam, il taiem in doua pe lungime apoi rondele.
Ardeiul kapia si cel galben il curatam de seminte si il facem cubulete.
Cartofii ii punem sub jetul de apa si ii radem cu un cutit.
Intr-o cratita incingem uleiul, rumenim cotletul pe ambele parti.
Punem 2 cani de apa si lasam sa fiarba 15-20 de minute, apoi dam drumul legumelor, in afara de cartofi.
Dam gust cu sare si piper, acoperim cu un capac si lasam sa fiarba, pana carnea este patrunsa mai bine de jumatate.
In acest moment dam drumul cartofilor noi intregi, daca sunt mai mari ii taiati pe jumatate, si cand sunt si acestia patrunsi, turnam sucul de rosii de casa. Daca este nevoie mai adaugati apa, dar calda.
O stropim cu vin, mai lasam 4-5 minute, timp in care invartim in ea, iar la final punem mararul verde tocat marunt si tragem tocana de pe foc.
Lasam putin sa se racoreasca si servim.
Merge perfect cu niste muraturi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tocana din cotlet de porc cu cartofi noi" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tocana din cotlet de porc cu cartofi noi