Sarmalute cu Ciuperci si Parizer Din Piept de Pui

Postat pe: 27-09-2010
(0)

Ingrediente

2 cesti orez
1 morcov
1 ceapa
1 lingura bulion
1lingura faina de porumb
1 lingura faina de grau
1/2 carne de porc macra
1/2 carne de porc amestecata cu carne de vitel
2 borcane (400g) cu ciupeci
300 g parizer din piept de pui
delikat
piper
boia de ardei iute si dulce
putin cimbru (cat se prinde in doua degete)
2 oua
sare dupa gust
frunze de vie desarate sau varza murata (mai nou, se pot face in frunzele de spanac care au fost trecute printr-o apa clocotita)
1 cana suc de rosii
1/2 frunza de dafin
4-5 cubulete de unt de ~0 5 cm cub fiecare (sau 50 g sunca)

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:30min
Se amesteca carnea tocata de porc cu cea amestecata de vita, orezul, bulionul, faina de porumb cu cea de grau, ouale, ciupercile taiate marunt, parizerul taiat cubulete mici, delikatul, piperul, cimbrul, boiaua de ardei, morcovul dat prin razatoarea marunta si sarea si se face o compozitie de sarmale.

Frunzele de vie, tinute la desarat in apa calda cu zeama de lamaie si clatite de mai multe ori, se scot pe o farfurie intinsa si se aleg una cate una pentru impaturit sarmale.

Intr-un vas Ena (sau de lut, cine are) se aseaza pe fund frunze de varza murata sau cruda, iar deasupra se pun sarmalele. Ultimul strat este format din frunze de varza, iar peste ele cateva cubulete mici de unt (sau cine are cateva cuburi de sunca de porc).

In alt vas de ~800 g se pune cana de suc de rosii, se ameste cu apa(pana se umple recipientul), 1/2 frunza foi de dafin si se toarna peste sarmalute.

Se dau 45-50 min la cuptor si gata.
Se poate servi cu mamaliga si smantana, pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Sarmalute cu Ciuperci si Parizer Din Piept de Pui" nu uita sa ii faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Sarmalute cu Ciuperci si Parizer Din Piept de Pui