Sarmale in Foi de Vita, Preparate si Servite in Dovleac

Postat pe: 28-09-2012
(1)

Ingrediente

Foi de vita-de-vie
Pasat – orez
Carne dupa caz: porc – vita – oaie – pui
Ciolan afumat
coaste afumate
calbas de porc afumat
Cimbru
marar - pe fundul dovleacului

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

3h
Se opareste frunza de vita de vie
Se face amestecul de pasat cu orez si carne
Se impacheteaza compozitia in frunza de vita-de-vie

Se spala mararul si cimbrul si se aseaja pe fundul dovleacului – oalei de lut, pe urma se pune slanina, daca nu este facuta pentru cei ce nu mananca porc, pentru a da savoare preparatului si a nu se arde.

Se aseaza sarmalutele si la fiecare doua randuri se aseaza coaste, calbas, ciolan.
Se fierb cu zer de oaie pentru a le fragezi si a avea gustul placut. Pentru a proteja preparatul se face un palanet din frunza de varza cu tarate de grau.

Se introduce in cuptor, unde s-a facut focul cu lemne de esenta tare. Dupa ce s-au consumat lemnele si s-a imprastiat jarul iar cuptorul este incins se introduce dovleacul – oala de lut si se lasa la copt 3-4 ore.

Dupa 3-4 ore se scoate din cuptor cu un stergar de canepa tesut la razboi.
Se serveste cu smantana sau iaurt, pita de casa, ardei iute, coaste, ciolan si calbas, toate afumate.
Se incepe masa cu vestita palinca – adica tuica de prune de pe Somes – cu siguranta cea mai buna tuica – palinca, din Romania.
Se infuleca cu pofta, iar dupa se stinge cu o carafa de vin alb - sec sau demisec, din Transilvania.
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Sarmale in Foi de Vita, Preparate si Servite in Dovleac" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

danielcozma391
•  04.02.2013 12:25:51

O idee veritabila,pur romaneasca mai ales daca dovleacul ar fi placintar care sa fie consumat odata cu sarmalele.Inghit in sec si ma aplec cu respect

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Sarmale in Foi de Vita, Preparate si Servite in Dovleac