Rulouri de Porc cu Umplutura si Cartofi, la Cuptor

Postat pe: 25-04-2015
(0)

Ingrediente

Pentru rulouri
4 felii de cotlet de porc, fara os (cca 200-250 g fiecare)
sare
piper, proaspat macinat
4 bastonase de cascaval
8 fasii de ardei rosu
8 felii subtiri de bacon / kaiser
2-3 linguri unt, topit / ulei
cascaval ras
patrunjel verde, tocat marunt, pentru servit (optional)
Pentru cartofi copti
4-6 cartofi de marime medie
ciuperci champignion, feliate cu codita cu tot
2 ½ linguri parmezan ras
1 lingurita sare
2-3 linguri unt topit
2-3 linguri verdeata (patrunjel / cimbru / marar) sau 1- 2 linguri de verdeturi uscate
4-6 linguri cascaval ras / branza rasa

Mod de preparare

Pentru rulouri
Bateti carnea cu ciocanul de snitele.
Sarati si piperati, dupa gust.
Puneti intr-o margine a fiecarei feli de carne cate 1 bastonas de cascaval incadrata de felii de ardei rosu.
Rulati carnea peste umplutura, apoi inveliti fiecare rulou in cate 2 felii de bacon.
La nevoie, prindeti capetele cu o scobitoare astfel ca ruloul sa nu se desfaca.
Puneti rulourile intr-un vas termorezistent si stropiti cu unt topit / ulei.

Pentru cartofi copti
Curatati cartofii de coaja, dupa care ii taiati in felii subtiri, transversal pe lunginea lor, dar nu de tot. Lasati o portiune netaiata, atat cat sa tina feliile impreuna. Puteti folosi coada de la doua linguri de lemn, puse deoparte si de alta a cartofului, ca sa preveniti cutitul sa taie pana jos.
Despartiti apoi cu grija feliile de cartofi, puneti intre ele ciuperci feliate si presarati putin parmezan ras.
Asezati cartofii, intercalati cu rulourile de carne, in vasul termorezistent, presarati-i cu sare si stropiti-i si pe ei cu unt topit.

Dati la cuptorul incins, pentru cca 30-40 min, la 180 grade sau pana ce carnea si baconul este frumos rumenit, iar cartofii sunt facuti (se patrund usor cu o furculita).

Cu 10 min inainte de a fi gata, scoateti vasul din cuptor, presarati cartofii cu verdeata si totul cu cascaval ras / branza.

Dati din nou la cuptor pana cand cascavalul este topit si frumos rumenit.

Serviti cald, presarat cu patrunjel verde, portionand in farfurie alaturi de rulou si 1-2 cartofi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Rulouri de Porc cu Umplutura si Cartofi, la Cuptor" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Rulouri de Porc cu Umplutura si Cartofi, la Cuptor