Racituri pe unghii si soric de porc

Complexitate
redusa
Racituri pe unghii si soric de porc

Ingrediente

  • 4 unghii de porc (ma rog adidasi Very Happy )
  • 400 gr sorici de porc
  • 5 capatani de usturoi desfacut de prima coaja
  • piper boabe cat intra in causul palmei
  • sare dupa gust
  • boia
  • lamaie

Mod de preparare

Unghiile le mai parjolim inca odata la flacara de aragaz, le razuim cu un cutitas si le spalam bine. Soricii le degresam cu lama unui cutit bine ascutit si de asemenea le spalam .

Intr-o oala punem cca 10 l apa rece in care punem unghiile si soricii de porc la fiert impreuna cu 3 linguri mari de sare. Cand incepe sa fiarba lasam la foc foarte mic pe ochiul mijlociu al aragazului si il spumam.

Dupa ce l-am spumat adaugam usturoiul spalat, de pe care am luat doar primul strat de coaja ( cel care vine jos din prima cand desfacem pe bucati usturoiul). Adaugam apoi piperul si lasam asa sa fiarba la foc mic pana scade apa mai mult de jumate din cantitatea initiala, avand in vedere ca si carnea de pe unghii sa se desprinda usor. Cand am ajuns la aceasta faza mai potrivim gustul raciturii cu sare daca mai e nevoie.

Se face proba , adica punem 1 lingura de zeama intr-o farfurie si o dam la rece . Daca s-a prins ( in cateva minute se prinde), luam oala cu racitura si o scoatem pe balcon la rece , unde o lasam pana a doua zi dimineata.

In dimineata urmatoare aducem oala inauntru si incepem sa culegem grasimea de pe suprafata raciturii din oala . Dupa ce a fost bine curatat de grasime punem inapoi oala sa se incalzeasca pana se lichefiaza din nou racitura . De aceasta data ,scoatem bucatile de unghii si sorici . Unghiile le dezosam in asa fel incat sa-si pastreze cat de cat forma iar soricii se pot taia fasii mai mari ,mai mici ,dupa placul fiecaruia , iar zeama se strecoara.
Asezam cate o unghie sau juma de unghie in farfurii (boluri) mai adanci impreuna cu sorici feliati si deasupra se toarna zeama de racitura .

Se poate presara cu boia de ardei dulce sau iute si se scoate la rece sa se prinda(cui ii place cu boia)

Se poate presara cu boia doar cand se serveste si deasupra putem stropi cu un pic de zeama de lamaie.

Pofta Buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Tort Anamaria
Bucataras.RO

Tort Anamaria

Un tort deosebit cu o aroma fenomenala care iti incanta papilele gustative.

Tort Anamaria
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola