Pui in Crusta de Orez si Lamaie

Postat pe: 11-01-2012
(2)

Ingrediente

Pentru prepararea puiului:
doi piepti de pui de marime medie
60 g orez basmati
120 ml apa
un ou
3 linguri cu faina proaspat cernuta
ulei de floarea soarelui (pentru prajit)
sare de mare fin macinata
Pentru prepararea sosului:
2 lamai de marime medie
1 lingurita cu amidon
2 linguri cu ulei de susan sau ulei de floarea soarelui
1 lingurita cu zahar
Pentru decor:
felii de lamaie

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

50min
- Se fierbe orezul in aproximativ 300 ml apa cu sare (conform indicatiilor mentionate pe ambalaj), pana cand se inmoaie bine (fara insa a scadea complet lichidul).
- Se rade marunt pe razatoare coaja lamailor.
- Orezul fiert se paseaza in blender pana se obtine o crema densa si compacta. Se lasa sa se raceasca, apoi se incorporeaza oul si coaja de lamaie. Se obtine astfel un amestec cremos, usor galbui care imprumuta aroma cojii de lamaie.
- Pieptii de pui se taie fiecare in doua jumatati, apoi transversal, astfel incat sa obtineti bucatele de carne de aproximativ 1, 5 cm grosime.
- Se trec bucatelele de carne prin faina apoi prin pasta de orez cu ou si coaja de lamaie pregatita anterior.
- Se prajesc in baie incinsa de ulei, pana cand exteriorul devine crocant iar bucatelele de carne dobandesc o culoare aurie, foarte frumoasa.

- Bucatelele de carne pregatite termic se scot pe un prosop absorbant din hartie si se lasa sa se scurga. Daca este necesar, adaugati pe suprafata bucatelelor de carne putina sare.
- Se storc cele doua lamai si se strecoara zeama obtinuta.

- Se pune intr-o craticioara zeama de lamaie, zaharul si putina apa. Se fierbe acest amestec la foc mic pana cand lichidul incepe sa scada. Se adauga amidonul si se fierbe amestecul in continuare (amestecand continuu) pana se ingroasa putin. Se adauga uleiul si se bate bine cu telul pana cand se obtine o emulsie.
- Se glaseaza bucatelele de carne cu sosul obtinut si se decoreaza cu felii de lamaie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Pui in Crusta de Orez si Lamaie" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

antoniah
•  08.01.2013 21:25:14

Xanora noi am papat totul intr-o singura repriza, imediat dupa ce l-am pregatit (ne-a placut foarte mult). Daca este proaspat consumat cu siguranta este mai bun (puiul) dar cred ca merge sa adaugi sosul si dupa. Sunt sigura ca o sa va placa. Iti multumesc.

xanora
•  04.01.2013 17:01:18

Yammy yammy!! arata super, data viitoare o sa il fac sigur! O intrebare: daca e pregatit din timp, se poate incalzi la cuptorul cu microunde doar puiul si glasa dupa cu sosul de lamaie? In cazul in care ai invitati si vrei sa le ai pe toate pregatite din timp :P

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Pui in Crusta de Orez si Lamaie