Pui Gatit Frantuzeste

Complexitate
redusa
Pui Gatit Frantuzeste

Ingrediente

  • -12 copane de pui
  • -5 rosii
  • -12-16 masline negre
  • -2-4 catei de usturoi
  • -2 cepe
  • -1/2 legatura patrunjel
  • -1 foaie de dafin
  • -1 praf flori de cimbru, uscat
  • -200 ml vin alb, sec
  • -3 linguri ulei
  • -20 g unt
  • -1 praf zahar
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat

Mod de preparare

Opariti rosiile, cojiti-le de pielita si taiati-le bucatele. Caliti in ulei incins, de jur-imprejur, copanele, scoateti-le si in uleiul ramas, caliti la foc mic, ceapa si usturoiul, tocate marunt, pana se auresc.

Repuneti copanele de pui, rosiile, zaharul, foaia de dafin, cimbrul si patrunjelul legat in snop. Sarati si piperati.

Adaugati vinul si 50 ml bulion de pui (sau de legume, sau apa) si lasati sa fiarba, la foc potrivit, amestecand ocazional, circa 30 min.

Cu 10 min inainte ca mancarea sa fie gata adaugati maslinele si untul si scoateti patrunjelul.

Serviti cald, alaturi de cartofi prajiti; mamaliga; paste marunte sau simplu, acompaniat de o salata de sezon.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Drob de curcan
Bucataras.RO

Drob de curcan

Pentru toate persoanele care nu mananca miel,recomand drobul de curcan!

Drob de curcan
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola