Pui cu Crusta de Malai

Postat pe: 27-09-2010
(4)

Ingrediente

Compozitie:
50 g faina
1/4 lingurita sare
un piept de pui
3 linguri ulei
o ceapa mijlocie
3 catei usturoi
1 morcov potrivit
400 g rosii in conserva
o bucatica telina
coaja rasa de la o portocala
200 g fasole fideluta
condimente pentru carnea de pui pe baza de maghiran si rozmarin
Crusta de malai:
100 g malai
30 g faina
1/2 lingurita rasa din fiecare: zahar si sare
un plic praf de copt
1/4 lingurita rasa bicarbonat
125 ml iaurt sau smantana
1 ou
o lingura ulei

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

50min
Compozitie:
Se pune faina, sarea si piperul intr-o caserola, peste care se adauga carnea de pui taiata bucatele mici. Caserola se astupa cu capacul si se misca in sus si in jos, pana nu se mai vede faina in interior. Carnea se scoate din caserola si se caleste in ulei 5 minute, dupa care se scoate din tigaie si se adauga ceapa toacata marunt, morcovul taiat prin doua dupa care feliute subtiri si usturoiul zdrobit.

Cand acestea s-au inmuiat putin se adauga rosiile taiate cu totul cu suc, telina taiata marunt si coaja de la portocala data pe razatoare. Se lasa aproximativ 5 minute si se adauga carnea, dupa care fasolea fideluta, condimentul de carne si o ceasca de apa. Toate se lasa pe foc 25-30 minute, amestecand din cand in cand.

Intre timp se incalzeste cuptorul la 200 grade celsius (pozitia 6) si se prepara crusta de malai.

Crusta de malai:
Intr-un caston se amesteca malaiul, faina, zaharul, sarea, praful de copt si bicarbonatul. Separat se amesteca smantana cu oul si uleiul si se toarna peste compozitia de malai. Se amesteca usor, de sus in jos, avand grija sa nu se amestece prea mult, deoarece se va face crusta prea tare.

Se unge o tava cu ulei si se pune compozitia cu puiul si legumele, dupa care crusta de malai, lasand aproximativ 1 cm de la marginea vasului, de jur imprejur. Se coace 15 minute sau pana crusta incepe sa rumeneasca.

Crusta de malai reprezinta o garnitura crocanta pentru puiul fraged si legumele care au o aroma subtila de portocala.
Se serveste cald.
Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Pui cu Crusta de Malai" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

d_dana_a
•  29.05.2010 16:42:10

Multumesc pentru aprecieri,intradevar este o reteta cu o combinatie interesanta ....

strumph
•  25.02.2010 00:26:09

foarte bun!

bety
•  23.02.2010 20:30:56

interesanta combinatie,finalul arata delicios!

lucia_bp
•  17.02.2010 17:23:01

Foarte buna reteta !

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Pui cu Crusta de Malai