Carnea daca o cumparati gata tocata, din comert, bagati-o la blender ca sa iasa mai fina.
Asezonati-o cu sare si piper si framantati-o bine, cu mainile. Puneti bolul la frigider pentru 30 min. ca sa actioneze sarea si piperul. Dupa cele 30 min. scoateti bolul din frigider si framantati carnea o idee, dupa care iarasi lasati-o la frigider pt 30 min. Cat timp carnea sta in frigider se pot curata si taia ceapa si slaninuta. Cascavalul se poate rade.
Dupa ce carnea a stat suficient in frigider, se amesteca cu bucatelele de ceapa si slaninuta.
Se adauga si cascavalul ras. Se mai adauga cimbru, boia, sare (daca mai e nevoie) si se framanta bine.
Apoi, se fac bile din carne. Eu le-am facut cat palma.
Se pune o tigaie la foc, cu putin ulei si se pun bucatile de carne la prajit. Se prajesc pe o parte si pe alta.
Pljeskvica, este perfecta calduta... cu ceapa din abundenta si sos ajvar. :)
Pofta sa aveti!
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietor Este o mâncare delicioasă, ușor de făcut și care se poate servi și rece, la micul dejun sau la cină....
Crap la cuptor cu legume, in sos de rosiiIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii