Pate Chinois (placinta cu Carne in Crusta de Cartofi Piure)

Postat pe: 25-04-2013
(0)

Ingrediente

Pentru carne:
500 g carne de porc, tocata
500 g carne de vita, tocata
2 legaturi de ceapa verde, taiata rondele sau 1 ceapa mare, tocata
3 catei de usturoi, zdrobiti sau tocati marunt
1 lingurita de cimbru (proaspat sau uscat)
1/2 lingurita paprika iute sau boia de ardei iute
1/2 ardei rosu, taiat cubulete
3 linguri de faina
500 ml supa de vita
1 cana mazare congelata sau la borcan
1 cana porumb congelat sau din conserva
Pentru crusta de cartofi:
1 kg cartofi curatati si taiati cuburi
175 g crema de branza (gen Philadelphia)
1/4 lingurita nucsoara
3 oua
Altele:
sare, piper
ulei

Mod de preparare

Puneti impreuna la calit, in putin ulei, carnea de porc, de vita, ceapa, usturoiul, ardeiul rosu, ½ lingurita cimbru si paprika pana cand carnea incepe sa-si schimbe culoarea. Inglobati bine faina, apoi adaugati supa de vita si omogenizati.

Lasati la fiert 10-15 min, la foc mic, amestecand ocazional pana ce sosul incepe sa se ingroase.
Adaugati mazarea, porumbul si lasati pe foc, inca 2- 3 min. La sfarsit potriviti gustul de sare si piper.

Intre timp, fierbeti cartofii curatati si taiati cubulete in apa sarata. Scurgeti-i, lasati-i sa se racoreasca putin, apoi adaugati crema de branza, nucsoara si pregatiti un piure mai moale. Condimentati cu sare si piper, dupa gust. Adaugati galbenusurile si la sfarsit inglobati albusurile batute spuma.

Puteti proceda in doua moduri:
- impartiti amestecul de carne in forme de tarte (capacitate 250 ml) sau vase ramekin si lasati putin sa se raceasca.
Puneti cantitati egale din piureul de cartofi peste stratul de carne si nivelati, astfel incat sa acoperiti compozitia de carne. Presarati deasupra restul de cimbru. Transferati pe o tava.

- puneti intr-un vas termorezistent mai mare, intr-un singur strat, compozitia de carne, acoperiti cu cel de piure, nivelati si presarati cu cimbru.

Acoperiti totul cu o folie de aluminiu. Dati la cuptorul preancalzit pentru circa 20 min, la 180 grade.
Indepartati folia si dati din nou la cuptor, pentru inca 10- 15 min sau pana cand stratul de cartofi prinde o crusta frumos aurita.

Serviti cat este cald, alaturi de o salata (se potriveste foarte bine cu salata verde) sau de muratura preferata si insotiti preparatul cu un pahar de vin rosu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Pate Chinois (placinta cu Carne in Crusta de Cartofi Piure)" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Pate Chinois (placinta cu Carne in Crusta de Cartofi Piure)