Mancare Greceasca

Complexitate
redusa
Mancare Greceasca

Ingrediente

  • Pentru chiftea:
  • -250 g carne de miel (eu am folosit de vita)
  • -250 g carne de porc
  • -100 ml lapte
  • -2 oua
  • -1 ceapa rosie, tocata marunt
  • -1/2 lingurita scortisoara pudra
  • -sare
  • -piper
  • -boia de ardei
  • Altele:
  • -100 g orez cu bobul rotund (eu am folosit Arborio)
  • -200 ml apa
  • -sare
  • Pentru umplutura:
  • -150 g feta
  • -20 g unt la temperatura camerei
  • -2 catei de usturoi mai mari, zdrobiti
  • -2 linguri patrunjel verde, tocat marunt
  • Altele:
  • -unt pentru tava si impanat
  • -cartofi, la apreciere
  • -marar verde, tocat marunt

Mod de preparare

Puneti orezul spalat si scurs in apa fierbinte cu sare, amestecati pana da in clocot, apoi lasati sa fiarba acoperit, la foc mic, 12 min.
Luati de pe foc si lasati sa stea, inca 12 min, in vasul acoperit cu capac.

Orezul obtinut trebuie sa fie semifiert spre fiert, cu mijlocul tare si dupa cele 12 min de asteptare sa nu mai aiba apa de loc. (Daca folositi orez cu bob lung, este suficient 100 ml apa). Afanati orezul cu o furculita si lasati in vasul acoperit, la racit.

Separat, amestecati carnea tocata (trecuta de 2- 3 ori prin masina de tocat), ouale, laptele, ceapa, orezul racit, condimentele.

Pregatiti umplutura sfaramand fete si omogenizand-o bine cu untul frecat spuma, usturoiul zdrobit si patrunjelul, pana obtineti o compozitie ca o pasta. Impartiti amestecul de carne in 3 parti egale si pe cel de branza in 2. Ungeti cu unt o tava mai mare pentru cuptor in care asezati pe mijlocul ei un strat de amestec cu carne, dandu-i o forma dreptungiulara.

Puneti deasupra, in strat uniform, o parte din branza, continuati cu strat de carne, branza si terminati cu carne. Presarati deasupra, din loc in loc, bucatele de unt. De jur imprejurul formei de carne, puneti cartofi curatati, feliati, condimentati si presarati cu marar.
Dati la cuptorul incins, pentru circa 30 min, la 200 grade.

Scoateti tava, intoarceti cartofii si dati din nou la cuptor pentru inca 30 min, timp in care lichidul ce s-a format in tava se va evapora si cartofii se vor rumeni frumos. Serviti cat este calda - langa cartofii rumeniti, 1-2 bucati din carnea feliata.

Se potriveste de minune o salata de castraveti - tzatziki.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Beigli cu Nuca
1
Dulciuri

Beigli cu Nuca

Beigli cu Nuca
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu foi si gem de prune
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Ciorba de loboda acrita cu bors
4
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de loboda acrita cu bors

Ciorba de loboda acrita cu bors
Piept de pui cu sos gorgonzola
5
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Parteneri
Desert pasca cu branza si glazura de ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si glazura de ciocolata

Pasca delicioasa fara aluat cu glazura si decoratiuni de ciocolata, va invit la un minunat desert pascal! Bunatati de Paste

Desert pasca cu branza si glazura de ciocolata
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!