Mancare Greceasca

Complexitate
redusa
Mancare Greceasca

Ingrediente

  • Pentru chiftea:
  • -250 g carne de miel (eu am folosit de vita)
  • -250 g carne de porc
  • -100 ml lapte
  • -2 oua
  • -1 ceapa rosie, tocata marunt
  • -1/2 lingurita scortisoara pudra
  • -sare
  • -piper
  • -boia de ardei
  • Altele:
  • -100 g orez cu bobul rotund (eu am folosit Arborio)
  • -200 ml apa
  • -sare
  • Pentru umplutura:
  • -150 g feta
  • -20 g unt la temperatura camerei
  • -2 catei de usturoi mai mari, zdrobiti
  • -2 linguri patrunjel verde, tocat marunt
  • Altele:
  • -unt pentru tava si impanat
  • -cartofi, la apreciere
  • -marar verde, tocat marunt

Mod de preparare

Puneti orezul spalat si scurs in apa fierbinte cu sare, amestecati pana da in clocot, apoi lasati sa fiarba acoperit, la foc mic, 12 min.
Luati de pe foc si lasati sa stea, inca 12 min, in vasul acoperit cu capac.

Orezul obtinut trebuie sa fie semifiert spre fiert, cu mijlocul tare si dupa cele 12 min de asteptare sa nu mai aiba apa de loc. (Daca folositi orez cu bob lung, este suficient 100 ml apa). Afanati orezul cu o furculita si lasati in vasul acoperit, la racit.

Separat, amestecati carnea tocata (trecuta de 2- 3 ori prin masina de tocat), ouale, laptele, ceapa, orezul racit, condimentele.

Pregatiti umplutura sfaramand fete si omogenizand-o bine cu untul frecat spuma, usturoiul zdrobit si patrunjelul, pana obtineti o compozitie ca o pasta. Impartiti amestecul de carne in 3 parti egale si pe cel de branza in 2. Ungeti cu unt o tava mai mare pentru cuptor in care asezati pe mijlocul ei un strat de amestec cu carne, dandu-i o forma dreptungiulara.

Puneti deasupra, in strat uniform, o parte din branza, continuati cu strat de carne, branza si terminati cu carne. Presarati deasupra, din loc in loc, bucatele de unt. De jur imprejurul formei de carne, puneti cartofi curatati, feliati, condimentati si presarati cu marar.
Dati la cuptorul incins, pentru circa 30 min, la 200 grade.

Scoateti tava, intoarceti cartofii si dati din nou la cuptor pentru inca 30 min, timp in care lichidul ce s-a format in tava se va evapora si cartofii se vor rumeni frumos. Serviti cat este calda - langa cartofii rumeniti, 1-2 bucati din carnea feliata.

Se potriveste de minune o salata de castraveti - tzatziki.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie