Lasagna Bolognese

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Lasagna Bolognese

Ingrediente

  • Pentru sosul bolognese:
  • -1 kg carne tocata de vita
  • -1 l bulion
  • -2 linguri pasta ardei (facut in casa cu ceapa si rosii)
  • -100 ml apa
  • -4 linguri ulei
  • -2 morcovi
  • -2 cepe
  • -3 catei usturoi
  • -sare
  • piper
  • rozmarin
  • cimbru Pentru sos bechamel:
  • -700 ml lapte
  • -70 gr faina
  • -100 gr unt
  • -sare
  • piper
  • ierburi aromatice (cimbru, coriandru, rozmarin macinate fin printr-o rasnita) Pentru asamblare:
  • -250 gr telemea de vaca putin sarata
  • -200 cascaval
  • -foi de lasagna

Mod de preparare

Pentru acesta reteta am facut cascavalul in casa si foile de lasagna tot in casa cu taitei de casa. Le-am taiat lungi cat tava.

Mod de preparare:
Intr-o tigaie cu pereti inalti se pune uleiul apoi adaugam morcovul dat pe razatoarea mica si ceapa taiata cubulete. Se caleste putin adaugam apoi pasta de ardei si carnea tocata de vita si putina apa, se amesteca incontinuu pana se patrunde carnea putin apoi adaugam bulionul si lasam sa fiarba cam 30 minute pana sosul scade si carnea se patrunde bine.
Pentru sosul bechamel folosim o cratita in care punem untul la topit apaugam faina si lasam putin sa se rumenesca (sa nu se schimbe la culoare) apoi adaugam laptele si condimentele impreuna cu sarea si piperul. Se invarte continuu cu un tel pana se ingrosa.

Asamblare:
In tava unsa cu putin unt se pune un strat de sos bechamel (ca sa nu se arda foile) apoi 2 foi de lasagna un strat de sos de bechamel, un strat de sos bolognese, putina telemea si cascaval razuite, iar foi iar sos alb si tot asa pana terminam cantitatile si foile. Deasupra trebuie sa ramana un strat de foi putin sos alb si presaram cascaval deasupra. Se da la cuptor 45-50 minute. Se poate servi calda sau rece (se poate taia mai bine).
Este o reteta super, extrem de delicioasa facuta in straturi de foi si sosuri cu gusturi deosebite.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
3
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Mona
4
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Parteneri
Painici pufoase cu ciocolata, fara zahar
Bucataras.RO

Painici pufoase cu ciocolata, fara zahar

Intr-una din zilele astea mai reci, as fi mancat o pufosenie calda, umpluta cu ceva si sa fie dulce. Asa ca am framantat...

Painici pufoase cu ciocolata, fara zahar
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola