Inghetata cu Bacon, Piper Verde si Ardei Iute

Complexitate
medie
Inghetata cu Bacon, Piper Verde si Ardei Iute

Ingrediente

  • custard
  • 4 galbenusuri
  • 250 ml lapte
  • 250 ml frisca
  • adausuri
  • 200 gr bacon afumat
  • 10 boabe piper verde
  • 2 unghii ardei iute
  • 5 graunti sare mare de mare

Mod de preparare

Lol. Stiu ca n-o sa faceti asa ceva dar ... "Senzational! Nici nu stiti ce pierdeti"

Eu am indraznit sa reproduc o reteta de inghetata pe care am mancat-o intr-o imprejurare miraculoasa si care mi-a placut atat de tare incat am calcat bucataria sefului pentru a-mi baga nasul in oalele lui; ca de obicei, vorba dulce mult aduce: am primit reteta (chiar si pontul/secretul personal, pe care eu n-am sa-l scriu in reteta, nu numai din respect ci si pentru ca licoarea respectiva nu se gaseste in Ro)

Prin urmare, cam asa se face: un custard, pe care nu l-am tras in poza fiindca e f. delicat in facerea lui - trebuie sa fi pe el calare de la inceput pana la sfarsit, altfel se taie de toata frumusetea (dar il voi explica amanuntit)

Punem la incalzit 250 ml de lapte gras. Frecam 4 galbenusuri pana se albesc de groaza, dupa care adaugam laptele cald in firisor, ca la maioneza, amestecand viguros. Compozitia asta o repunem pe foc, la abur si o amestecam pana se ingroasa (proba dungii pe dosul lingurii) Cand vedem ca pe dosul lingurii ramane urma degetului, strecuram afacerea asta si obtinem un custard fin, alifios.

Din acest moment, drumurile noastre se despart: eu nu am masina de facut inghetata, asadar las compozitia la racit, timp in care bat 250 ml de lapte de frisca (min 30% grasime) si o adaug la custard, amestec usurel si bag la congelator peste noapte.

Timp in care caramelizez fasii de bacon presarate cu zahar brun. In cuptorul electric cu convectie, dureaza 7 min pe o parte si alte 7, pe cealalta parte, la 170 grade celsius (scurgand la jumatatea intervalului grasimea excedentara)

A doua zi, tai maruntel baconul scurs de grasime si intrat rau la apa, pisez grob in mojar doar 10 boabe de piper verde (reteta originala era si ea blanda - bucatarul mi-a spus ca pune dublu piper pt. impatimitii localului, dar de obicei o face blanda, asa ca i-am urmat sfatul) si odata cu piperul pisez cativa graunti de sare mare si-un pic de ardei iute uscat - dar f. putin, aproape ca nici nu se simte in produsul final.

Am avut emotii, fiindca eu nu mananc deosebit de picant, asa ca veti vedea din poze cat de putin m-am jucat de-a mirodeniile iuti. Scoatem de la congelator custardul, il aerisim la robot si il turnam intr-un bol mai mare, adaugand baconul cuburele, piperul si ardeiul - mojarite. Il repunem la congelator pana cand avem pofta de el.

Se poate manca de sine statatoare, cu grisine sau biscuti sarati - eu am tras la gratar o felie de cas de oaie si-am pus inghetata deasupra buna!!!
Hehe, cred ca nimeni n-o sa faca inghetata ciudata, asa ca nu mentionez nimic in plus in afara de cele scrise in reteta

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Rulada din carne de pui umpluta cu fasole verde, nuci si cascaval invelita in bacon
Bucataras.RO

Rulada din carne de pui umpluta cu fasole verde, nuci si cascaval invelita in bacon

"Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale" De data aceasta am pregatit o rulada cu carne...

Rulada din carne de pui umpluta cu fasole verde, nuci si cascaval invelita in bacon
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola