Gusa de Curcan Umpluta

Postat pe: 06-02-2012
(0)

Ingrediente

o gusa de curcan curatata bine
ficatul, pipota si inima unui curcan
300 gr ciuperci
o ceapa potrivita
2 oua
sare, vegeta si piper se pun dupa gust
100 ml ulei de masline

Mod de preparare

Pipota, ficatul si inima se curata bine si se pun la fiert. Dupa ce au fiert acestea se trec prin masina de tocat.
Ceapa se taie marunt se caleste in ulei si se pune peste ficat, inima si pipota. Atentie: Se pune doar ceapa, uleiul nu!!!

Ciupercile se trec si ele prin masina de tocat, dupa ce s-au spalat bine. Acestea se amesteca cu restul compozitiei obtinute.
Peste compozitia obtinuta se adauga ouale batute bine si condimentele dupa gust.

Cu pasta obtinuta se umple gusa, aceasta nu trebuie umpluta in totalitate, aproximativ 70 %. Apoi se coasa si se pune intr-o tava cu cusatura in jos. In tava se pune apa, aproximativ pana la jumatatea gusei. Tava se da la cuptor la foc potrivit.

Cand incepe sa se rumenesca putin, se pune cu o lingura apa pe ea (din tava). Gusa se va umfla, dar aceasta nu trebuie intepata. Din cand in cand se mai pune apa pe ea (apa calda din tava), se va observa ca aceasta pe moment va da inapoi putin.

Dupa ce s-a rumenit gusa, se scoate din cuptor si se pune pe o farfurie.
Aceasta se serveste de preferinta rece, dar se poate servii si calduta, langa garnitura dorita.
Fofta buna!!!

Am postat reteta pentru o singura gusa. . . dar eu am facut trei :wink:
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Gusa de Curcan Umpluta" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Gusa de Curcan Umpluta