Spalati, curatati si feliati cartofii.
Puneti-i la fiert, 10 min, in apa usor sarata, scurgeti-i si lasati-i la racit.
Daca folositi broccoli proaspata, spalati-l, desfaceti-l in buchetele si fierbeti-l in apa sarata, doar cat sa se inmoaie putin.
Daca folositi broccoli congelata, pregatiti-l sa fie la indemana, pus la scurs, intr-o strecuratoare avand grija sa nu aiba gheata sau zapada pe el.
Intre timp prajiti, intai baconul si slaninuta, taiate feliute subtiri, apoi adaugati si caliti ceapa tocata, iar spre sfarsit usturoiul pisat si verdeata taiata marunt.
Cand totul este bine calit presarati faina sau amidon si dupa ce omogenizati adaugati repede laptele si mai lasati la fiert pe foc mic, amestecand continuu, pana ce se ingroasa si capata consistenta smantanii.
Sarati, piperati dupa gust si lasati la racit.
Ungeti bine cu unt o forma termorezistenta, asezati intr-un strat cartofii, repartizati uniform buchetelele de broccoli si turnati deasupra sosul pregatit.
Presarati cascavalul ras si decorati cu felii de mozzarella (facultativ)
Dati la cuptorul incins, in zona de mijloc, la 200 grade, pana se rumeneste frumos.
Serviti cald, dar este la fel de bun si rece.
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPentru toate persoanele care nu mananca miel,recomand drobul de curcan!
Drob de curcanIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii