File de Peste cu Garnitura de Orez

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 fileuri de peste
  • condimente pentru peste
  • o ceapa
  • un catel de usturoi
  • 150 g ciuperci
  • 2 morcovi
  • 250 g orez
  • putina faina pentru peste
  • ulei
  • sare
  • piper
  • o lingurita curry
  • oregano
  • busuioc şi 50 g parmezan

Mod de preparare

Se spala fileurile, se lasa putin sa se scurga şi pe urma se condimenteaza cu condimente pentru peste. Se lasa sa patrunda condimentele, cam 30 de minute.

Ceapa se taie marunt şi se pune la calit, dupa 5 minute se adauga si catelul de usturoi. Se taie morcovii rondele şi se adauga peste ceapa, se adauga şi ciupercile. Se pune sare, piper, oregano, busuioc, o lingurita de curry, orezul şi se adauga apa sa treaca peste orez.

Se lasa sa fiarba pana este orezul fiert. Intre timp incepem sa gatim pestele, punem intr-o farfurie niste faina şi dam pestele prin faina şi pe urma il punem la prajit.

Dupa ce este gata il punem pe un şervetel intr-o farfurie, sa se mai scurga de ulei. Verificam orezul; cand este gata mai adaugati si niste parmezan, amestecati si puteti lua de pe foc şi puteti servi alaturi de peste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Cozonac cu carne in foi de varza murata
3
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
5
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Parteneri
Pulpe de pui picante cu bere si stafide
Bucataras.RO

Pulpe de pui picante cu bere si stafide

Bunatati pentru  Craciun  Traiasca berea !!! Am mai redus din rezerva federala de bere, totusi mai este!!!! Cu...

Pulpe de pui picante cu bere si stafide
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola