Dovlecei cu Beshamel ( Kousa Bil Bechamel) - Egipt

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Dovlecei cu Beshamel ( Kousa Bil Bechamel) - Egipt

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 5-6 dovlecei mici (10 cm) taiati felii usor in diagonala (cum se taie salamul)
  • 300 gr carne de vita tocata
  • 1 ceapa (verde mare cu tot cu frunzele verzi) 1 lingura de ulei
  • 1 lingura cu suc de rosii gros
  • cu pulpa (passata) sare
  • piper
  • 1 virf de cutit de coriandru macinat
  • 1 virf de cutit de chimen macinat
  • 1 virf de cutit de scortisoara macinata
  • putin cardamom macinat (doar semintele negre)
  • nucsoara macinata (un praf)
  • Pentru sos beshamel:
  • 500 ml lapte
  • 1 lingura de faina
  • 50 g unt
  • 1 virf de cutit cu nucsoara rasa
  • sare

Mod de preparare

Am pus intr-o tigaie carnea cu ceapa tocata, un praf de sare si uleiul sa se inabuse la foc mic, amestecind din cind in cind. Cind carnea si-a schimbat culoarea am adaugat sosul de rosii si condimentele. Am mai lasat-o citeva minute pe foc si apoi am rasturnat-o intr-o farfurie /castron.

Am spalat dovleceii si le-am taiat capetele, erau mici si delicati, deci nu a fost nevoie sa le curat coaja sau semintele. I-am taiat in felii oblic ca sa iasa mai mari. Apoi i-am pus in tigaia in care am pregatit carnea, fara ulei, doar ce mai ramasese in tigaie si cu putina sare. I-am inabusit cu capacul pus si amestecind din cind in cind pina cind erau moi cam pe jumatate facuti.

Am pregatit sosul bechamel: in cratita am pus untul sa se topeasca si apoi faina, am amestecat bine si am varsat laptele amestecind bine sa nu se faca cocoloase, apoi la foc mic am fiert sosul amestecind mereu pina cind s-a ingrosat putin (nu foarte mult). Daca vreti mai mult beshamel puteti face cantitate dubla (in multe retete se vede stratul mul mai gros, eu am facut pe gustul nostru cu strat mai mic de sos). Cind era gata am adaugat un praf de nucsoara macinata si am amestecat bine.

Am incalzit cuptorul la 180-200°c si am uns tava cu putin ulei. Am pus un strat de dovlecei (cine vrea poate face ca la musaca doua straturi cu carnea la mijloc), am rasturnat carnea si apoi desupra sosul de bechamel.

Am pus tava la cuptor si am copt la 180°c cca 30-40 minute. Cind sunt gata mai lasati exact ca si la lasagna sau musaca sa se raceasca citeva minute (5-10) inainte sa taiati felii si sa serviti.
Acesti dovlecei cu carne si sos beshamel seamana foarte bine cu o musaca greceasca

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
2
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
3
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
5
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Parteneri
Tocanita de porc cu ciuperci
Bucataras.RO

Tocanita de porc cu ciuperci

Tocanita de porc cu ciuperci
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola