Inmuiati separate, in apa, caisele si chifla.
Prajiti intr-o tigaie samburii de pin, fara grasime, pana-si schimba putin culoarea si-si lasa aroma, amestecand mereu, apoi taiati-i marunt.
Tocati marunt caisele scurse de apa, 2 catei de usturoi si ceapa verde.
Amestecati intr-un bol chifla stoarsa, oul, cu carnea tocata, caisele, samburii de pin, usturoiul, ceapa si condimentele.
Formati chiftelutele, treceti-le prin faina si prajiti-le in ulei incins, pe ambele fete, pana sunt facute si rumenite frumos. Puneti-le deoparte.
Separat, caliti in 2 linguri de ulei, ceapa si 1 catel de usturoi, tocate. Adaugati conserva de rosii, ardeiul gras si lasati sa fiarba, la foc potrivit, aproximativ 10 min. Daca compozitia este prea groasa si are tendinta de a se lega de vas, adaugati putin bulion si 1/2 lingurita zahar. Potriviti de sare si piper.
Intre timp, puneti intr-un bol cantitatea de cuscus si vedeti ce volum ocupa. Masurati cu acelasi bol, tot atata cantitate de apa, pe care o puneti sa fiarba cu putina sare. Cand clocoteste o turnati peste boabele de naut scurse si cuscus, apoi acoperiti imediat vasul cu un capac. Lucrul acesta nu se face pe foc! .
Dupa 2-3 minute adaugati praful de curry, untul si amestecati cu o furculita, ca sa se afaneze cuscus-ul, sa se topeasca untul si sa se omogenizeze amestecul. Condimentati.
Amestecati obligatoriu cu furculita!
Pastrati la cald pana la servire.
Amestecati iaurtul gros cu frunze proaspete de menta, tocate marunt, asezonati dupa gust(sare, piper, zeama de lamaie) si dati la frigider, cel putin 30 min inainte de servire.
Incalziti in sos chiftelutele pregatite anterior si serviti cu cuscus-ul cald, alaturi de sosul de iaurt si menta.
POFTA BUNA!
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustRisotto cu legume: un preparat cremos si savuros, perfect pentru pranz sau cina. Descopera cum sa gatești acest fel de...
Risotto cu legume: un preparat cremos si savurosO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaEste pentru prima dată când mănânc acest fruct – pitaya. Mai înainte citisem destul de multe despre el. Ştiam că nu...
Prăjitură cu fructul dragonuluiDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii