Carne de Vita cu Ciuperci la tigaie

Complexitate
redusa
Carne de Vita cu Ciuperci la tigaie

Ingrediente

  • 7-8 felii (grosime de un deget de lat) de carne de vita mai slaba
  • 3-4 rosii mai mititele
  • 2 cepe potrivit de mari
  • sare
  • piper si cimbru dupa gustul fiecaruia
  • ulei (eu am pus de cocos)
  • 4 conserve mici de ciuperci (sau bureti proaspeti circa 400 gr)
  • faina

Mod de preparare

Se curata carnea de eventualele fibre de grasime si se bate ca pentru snitele.
Ceapa se curata, se spala dupa care se toaca marunt.
Rosiile se curata de pielita si se toaca marunt.

Intr-o tigaie se pune ulei si se pune pe foc, feliile de carne se tavalesc prin faina dupa care se aseaza in uleiul fierbinte. Se prajesc pe ambele parti pana prinde o crusta aramie.
Se scot intr-un vas separat, se acopera sa le tinem calde.

Uleiul se pune intr-un alt vas si eventual se rade ceva "arsura" ramasa de la prajeala.
In uleiul asta se aseaza ceapa tocata si rosiile tocate si se prajeste pana devine ceapa sticloasa. Intre timp daca folositi ciuperci din conserva se pun intr-o strecuratoare si se spala bine de tot sub jet de apa rece pentru a scoate din ele sarea in care au fost tinute.

Se adauga si ciupercile peste ceapa, se sareaza, se pipereaza dupa gust, se adauga cimbru dupa dorinta fiecaruia si se dunstuiesc. Dupa circa 10 minute, peste ele, se adauga bucatile de carne prajite si sucul scurs din ele, se pun doua pahare de apa si se lasa la fiert la foc mic.

Din cand in cand, cu o lingura de lemn, mai verificam sa nu se prinda de fundul vasului si mai adaugam apa daca este nevoie. Cand carnea este moale se ia de pe foc. Sosul din vas trebuie sa fie gros si destul de mult dar sa nu pluteasca in el carnea si ciupercile.

Se serveste cu garnitura de cartofi piure.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura Fanta
2
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Clatite pufoase reteta cu afine
Bucataras.RO

Clatite pufoase reteta cu afine

Clatite pufoase reteta Ia sa vedeti voi ce-am mai mesterit eu impreuna cu Breville Panini Maker 😉 Niste clatite pufoase...

Clatite pufoase reteta cu afine
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola