Orez cu legume si ciuperci

Portii
6
Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Orez cu legume si ciuperci

Ingrediente

  • 1 cana orez
  • 1 morcov maricel
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras rosu
  • o mana de mazare
  • 200 g ciuperci feliate congelate
  • sare
  • piper
  • ulei
  • 1/2 lingurita turmeric sau un varf de cutit de sofran (optional)

Mod de preparare


Legumele se curata si se spala. Ceapa se taie marunt, ardeiul fasii, morcovul se da pe razatoarea cu ochiuri mari.
Intr-o cratita, se caleste putin ceapa in 3-4 linguri cu ulei, pana devine sticloasa, adaugam ardeiul si morcovul si mai lasam putin pe foc. Punem si mazarea, ciupercile feliate si sotam vreo 7-8 minute.
Adaugam orezul si-l calim putin cu legumele, dupa care turnam 3 cani cu apa calda (o parte orez, trei parti apa) si amestecam.
Lasam sa fiarba pana cand apa este absorbita, iar legumele si orezul sunt bine gatite. Adaugam sare si piper dupa gust si...gata-i o mancarica de post aromata si gustoasa!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Chisca umpluta cu crupe albe
1
Mancaruri cu carne

Chisca umpluta cu crupe albe

Chisca umpluta cu crupe albe
Prajitura Victoria
2
Dulciuri

Prajitura Victoria

Prajitura Victoria
Prajitura Cappuccino
3
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Savarine cu frisca
4
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
5
Borsuri, supe, ciorbe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Parteneri
Cum sa pregatesti homarul by Alex Teacher
Bucataras.RO

Cum sa pregatesti homarul by Alex Teacher

Nu stiu cati au avut ocazia sa gateasca homar. Nu pot spune c-am gatit de foarte multe ori la viata mea, insa este dupa...

Cum sa pregatesti homarul by Alex Teacher
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Tort cu crema de clementine si cappucino
Gustos.RO

Tort cu crema de clementine si cappucino

Blatul: Topiti pe baie de aburi ciocolata impreuna cu untul, le lasati sa se racoreasca.

Tort cu crema de clementine si cappucino