Spalam fasolea in apa rece si o punem la fiert pana ce da in clocot de cateva ori. Schimbam apa, avand grija sa fie fierbinte, pentru a nu opri procesul de fierbere al boabelor de fasole.
Intre timp, pregatim salata de ardei copti.
Intr-un alt vas, adaugam putin ulei si legumele tocate marunt. Le calim pana ce devin translucide, adaugam sucul de rosii/bulionul si le mai lasam pe foc cateva minute. Adaugam fasolea si o parte din apa in care a fiert, amestecam pentru incorporare si saram dupa gust. O lasam pe foc pana ce scade suficient.
Dupa ce oprim focul, presaram deasupra patrunjelul proaspat tocat.
O servim alaturi de salata de ardei copti. Pofta buna!
Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...
Fasole la ceaun - o mancare reconfortantaEste o mancare atat de buna si consistenta. M-am gandit bine inainte sa fac aceasta reteta de post, mancare de ciuperci cu...
Reteta de post, mancare de ciuperci cu cartofi cu legume si boiaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii