Vinete impanate

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
medie
Vinete impanate

Ingrediente

  • 1 kg carne de oaie tocata, se poate folosi orice fel de carne cat mai slaba
  • 1 ceapa mare
  • 2 oua
  • 2 linguri faina de grau
  • 1 gogosar rosu
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita oregano
  • 1 lingurita amestec ierburi cu boia
  • 1 lingurita maghiran
  • 1 varf de cutit de piper macinat
  • 50 gr ulei de masline
  • Ingrediente pentru vinetele impanate:
  • 2 vinete mari, lungi, frumoase si foarte elastice
  • 1 kg rosii galbene, au un gust deosebit
  • 200 gr rosii cherry
  • 1 lingurita rozmarin
  • 1 lingurita sare
  • 4 oua
  • 3 ardei iuti

Mod de preparare


Se pune carnea tocata intr-un vas, peste carne se adauga ouale, faina de grau, ceapa si gogosarul mixati, dar nu facuti praf, sa fie bucatele potrivit de mari sa placa privitorului dar si degustatorului, se adauga ierburile aromate, sare, piper macinat si se omogenizeaza compozitia. Se ung mainile cu ulei de masline si se fac parjolute sub forma de bilute care se coc in tava in care s-a pus hartie de copt. Se coc doar pe o parte, la copt grasimea se elimina si raman niste parjolute divine.

Se taie coditele la vinete, se feliaza pe lungime cam de 1 cm, de la varf spre codita, lasand cativa cm netaiati, asa incat vanata sa nu se imprastie, si se pun in tava, se pun parjolute intre felii, se sparg ouale de gainusa americana si se pun intre feliile de vinete, se adauga sucul de rosii galbene ce au fost mixate la blender, sare, rozmarin, se orneaza cu rosii cherry, ardei iuti si foarte iuti; se pune capac peste tava si se da tava la cuptor pentru circa o ora, cu vreo 10 minute inainte de a opri focul, se ia capacul sa se rumeneasca frumos si sa capete alt gust si alta culoare.

Sa aveti pofta, dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
4
Dulciuri

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Prajitura cu alune si cafea
5
Dulciuri

Prajitura cu alune si cafea

Prajitura cu alune si cafea
Parteneri
Tort Savarina
Bucataras.RO

Tort Savarina

Motanel e de vina pentru deliciosenia asta dulce si pufoasa :)

Tort Savarina
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin
Gustos.RO

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Se curata, se spala se taie macroul in doua, inlaturand capul, coada si aripioarele.

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin