Tocanita picanta de pui

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Tocanita picanta de pui

Ingrediente

  • • 1 kg de piept de pui
  • • 1 ardei iute
  • • 2 cepe mari
  • • 100 g porumb din conserva sau congelat
  • • 3 catei de usturoi
  • • 250 ml de vin alb
  • • 3-4 linguri de ulei
  • • 3 linguri de pasta de tomate
  • • 1 varf de cutit de busuioc uscat
  • • ½ lingurita boia dulce
  • • 1 lingurita de rozmarin macinat
  • • condimente pentru carne de pui
  • • piper mozaic

Mod de preparare

Carnea se taie fasii si se presara cu amestec de condimente pentru pui, se lasa 10-15 min si apoi se prajeste in ulei pe ambele parti.
Se scoate pe un platou si, in uleiul in care s-a prajit carnea, se calesc ceapa si ardeiul uite.
Se pune carnea inapoi in cratita, se adauga vinul si apa cat sa le acopere, apoi se adauga condimentele (piper, busuioc si rozmarin).
Se lasa sa fiarba la foc mic, pana carnea este fiarta. Daca mai este nevoie, se mai adauga putina apa.
Se pune pasta de tomate, porumbul, boiaua, usturoiul pisat si se mai da cateva clocote.
Se poate servi simpla sau cu garnitura preferata: paste, orez sau cartofi.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
4
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Pui in stil mediteranean
Bucataras.RO

Pui in stil mediteranean

Puiul are la baza marinarea cu iaurt. Aromele de astazi sunt fresh si reconfortante. Menta, lamaia, oregano si uleiul de...

Pui in stil mediteranean
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola