Tocanita cu Carne de Porc si Galuste Cehesti

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tocanita cu Carne de Porc si Galuste Cehesti

Ingrediente

  • Pentru tocanita:
  • -1,5 kg carne de porc;
  • -100 g unt;
  • -3 cepe mari;
  • -1 lingurita boia (dulce sau iute, dupa gust);
  • -2-3 ardei verzi (sau diferiti colorati);
  • -2-3 rosii;
  • -3-5 catei de usturoi;
  • -1-2 foi de dafin
  • -1 ardei iute;
  • -sare;
  • -piper
  • Pentru galuste :
  • -375 g faina de buna calitate;
  • -1 lingurita bicarbonat;
  • -1/2 lingurita zahar;
  • -3 oua, batute ca pentru omleta;
  • -200-250 ml lapte;
  • -150 g cuburi neprajite de paine;
  • -sare

Mod de preparare

Tocanita cu carne de porc:
Caliti ceapa tocata in untul incins pana se aureste, adaugati boiaua si usturoiul tocat si omogenizati.

Puneti carnea taiata cuburi si lasati sa se inabuse, pana se evapora apa, amestecand.

Adaugati dafinul, ardeii, si rosiile, taiate.

Completati cu apa cat sa acopere totul si lasati la foc mediu spre mic pana s-a fiert carnea. (Eu am lasat carnea in felii, am prajit-o intai in unt, am scos-o si am pus-o deoparte, pana s-a facut ardeiul, apoi am repus-o in cratita).

Galuste tiroleze:
Intr-un castron incapator, amestecati faina, bicarbonatul (cernute impreuna), sarea si zaharul.

Faceti la mijloc o adancitura in care puneti ouale batute si 150 ml lapte.

Amestecati si mai adaugati lapte cat sa se lege un aluat, nu foarte tare.

Framantati aluatul obtinut (se bate de aproximativ 200 ori) pana face besici.

Adaugati apoi cuburile de paine si omogenizati.

Puneti la fiert, intr-o cratita mai larga, apa usor sarata.

Dati forma de paine aluatului, puneti-l intr-un tifon si legati capetele. Legati in asa fel incat aluatul sa aiba loc sa creasca.

Introduce-ti-l in vasul cu apa clocotita si lasati-l la fiert, 45 min. , intorcand "paineaa" sa se "coaca" uniform.

Scoateti-l din apa si tifon, acoperiti-l cu un alt tifon uscat si lasati-l sa se raceasca.

Veti fi surprinse de ce ati obtinut.


Se serveste calda, cu galuste cehesti, taiate in felii, ardei iute si muraturi.

POFTA BUNA!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran
Placinte cu branza

Placinte cu branza

Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Gogosi a la Sidy
2
Dulciuri

Gogosi a la Sidy

Gogosi a la Sidy
Prajitura cu Mere
3
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu Mere si Iaurt
4
Dulciuri

Prajitura cu Mere si Iaurt

Prajitura cu Mere si Iaurt
Parteneri
Mancare de pui cu verdeturi
Bucataras.RO

Mancare de pui cu verdeturi

Cum au inceput sa apara verdeturile in piata am dat iama in ele. Ori in salate, ori la preparat cine stie ce mancaruri,...

Mancare de pui cu verdeturi
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Culinar.RO

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Covrigi turcesti cu susan - Simit
Gustos.RO

Covrigi turcesti cu susan - Simit

Reteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...

Covrigi turcesti cu susan - Simit