Tocanita cu carne de porc:
Caliti ceapa tocata in untul incins pana se aureste, adaugati boiaua si usturoiul tocat si omogenizati.
Puneti carnea taiata cuburi si lasati sa se inabuse, pana se evapora apa, amestecand.
Adaugati dafinul, ardeii, si rosiile, taiate.
Completati cu apa cat sa acopere totul si lasati la foc mediu spre mic pana s-a fiert carnea. (Eu am lasat carnea in felii, am prajit-o intai in unt, am scos-o si am pus-o deoparte, pana s-a facut ardeiul, apoi am repus-o in cratita).
Galuste tiroleze:
Intr-un castron incapator, amestecati faina, bicarbonatul (cernute impreuna), sarea si zaharul.
Faceti la mijloc o adancitura in care puneti ouale batute si 150 ml lapte.
Amestecati si mai adaugati lapte cat sa se lege un aluat, nu foarte tare.
Framantati aluatul obtinut (se bate de aproximativ 200 ori) pana face besici.
Adaugati apoi cuburile de paine si omogenizati.
Puneti la fiert, intr-o cratita mai larga, apa usor sarata.
Dati forma de paine aluatului, puneti-l intr-un tifon si legati capetele. Legati in asa fel incat aluatul sa aiba loc sa creasca.
Introduce-ti-l in vasul cu apa clocotita si lasati-l la fiert, 45 min. , intorcand "paineaa" sa se "coaca" uniform.
Scoateti-l din apa si tifon, acoperiti-l cu un alt tifon uscat si lasati-l sa se raceasca.
Veti fi surprinse de ce ati obtinut.
Se serveste calda, cu galuste cehesti, taiate in felii, ardei iute si muraturi.
POFTA BUNA!
Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateE foarte posibil ca expresia “bun de te lingi pe degete” sa fi pornit de la urmatoarea reteta: Tort de biscuiti cu crema...
Tort de biscuiti cu crema de vanilieIncearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata
Comentarii