Curatati si taiati puiul in 8 bucati. Daca doriti, indepartati oasele si pielea. Condimentati cu piper.
Bateti iaurtul, apoi adaugati restul de piper, jumatate din cantitatatea de usturoi, sucul de lamaie si sare dupa gust. Amestecati bine.
Puneti in acest amestec carnea de pui si lasati sa se marineze cel putin 30 min.
Intre timp, incingeti uleiul intr-o cratita. Adaugati ceapa si caliti la foc mic.
Adaugati pasta de usturoi ramasa si caliti pana cand ceapa devine brun-aurie.
Opariti rosiile si decojiti pielita.
Adaugati rosiile tocate marunt si lasati la foc, amestecand continuu, pana cand grasimea se separa pe marginile cratitei.
Adaugati bucatile de carne cu tot cu marinata si lasati sa fiarba, amestecand 4-5 min.
Adaugati 250 ml apa sau supa concentrata si lasati sa fiarba, pana da in clocot.
Acoperiti si lasati sa fiarba mocnit, amestecand din cand in cand, pana cand puiul s-a fragezit.
Presarati Garam Masala si amestecati.
Decorati cu frunzele de coriandru tocat si serviti cu garnitura de orez sau paine prajita.
Pofta mare!
Garam Masala -“masala” inseamna amestec, iar “garam” condimente. Un amestec de condimente specific bucatariei indiene, pe care il puteti realiza singuri folosind parti egale de coriandru, chimion, ghimbir, scortisoara, cuisoare, piper negru, dafin, pisate si amestecate.
Exista nenumarate variante de Garam Masala. Alegeti combinatia care va place.
Acest amestec de condiment se foloseste, doar spre sfarsitul prepararii.
O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaAceste pulpe merg perfect gatite pe gratar, in aer liber, dar la fel de bine pot fi gatite si acasa, la tigaia grill! ...
Pulpe superioare si garnitura de cartofi cu ceapa verde si boiaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii