Pui cu Crusta de Malai

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Pui cu Crusta de Malai

Ingrediente

  • Compozitie:
  • 50 g faina
  • 1/4 lingurita sare
  • un piept de pui
  • 3 linguri ulei
  • o ceapa mijlocie
  • 3 catei usturoi
  • 1 morcov potrivit
  • 400 g rosii in conserva
  • o bucatica telina
  • coaja rasa de la o portocala
  • 200 g fasole fideluta
  • condimente pentru carnea de pui pe baza de maghiran si rozmarin
  • Crusta de malai:
  • 100 g malai
  • 30 g faina
  • 1/2 lingurita rasa din fiecare: zahar si sare
  • un plic praf de copt
  • 1/4 lingurita rasa bicarbonat
  • 125 ml iaurt sau smantana
  • 1 ou
  • o lingura ulei

Mod de preparare

Compozitie:
Se pune faina, sarea si piperul intr-o caserola, peste care se adauga carnea de pui taiata bucatele mici. Caserola se astupa cu capacul si se misca in sus si in jos, pana nu se mai vede faina in interior. Carnea se scoate din caserola si se caleste in ulei 5 minute, dupa care se scoate din tigaie si se adauga ceapa toacata marunt, morcovul taiat prin doua dupa care feliute subtiri si usturoiul zdrobit.

Cand acestea s-au inmuiat putin se adauga rosiile taiate cu totul cu suc, telina taiata marunt si coaja de la portocala data pe razatoare. Se lasa aproximativ 5 minute si se adauga carnea, dupa care fasolea fideluta, condimentul de carne si o ceasca de apa. Toate se lasa pe foc 25-30 minute, amestecand din cand in cand.

Intre timp se incalzeste cuptorul la 200 grade celsius (pozitia 6) si se prepara crusta de malai.

Crusta de malai:
Intr-un caston se amesteca malaiul, faina, zaharul, sarea, praful de copt si bicarbonatul. Separat se amesteca smantana cu oul si uleiul si se toarna peste compozitia de malai. Se amesteca usor, de sus in jos, avand grija sa nu se amestece prea mult, deoarece se va face crusta prea tare.

Se unge o tava cu ulei si se pune compozitia cu puiul si legumele, dupa care crusta de malai, lasand aproximativ 1 cm de la marginea vasului, de jur imprejur. Se coace 15 minute sau pana crusta incepe sa rumeneasca.

Crusta de malai reprezinta o garnitura crocanta pentru puiul fraged si legumele care au o aroma subtila de portocala.
Se serveste cald.
Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
Cele mai apreciate rețete
Tavalita cu Nuca
1
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Supa de spanac cu strudel cu legume
2
Borsuri, supe, ciorbe

Supa de spanac cu strudel cu legume

Supa de spanac cu strudel cu legume
Rulada din biscuiti cu crema fina de branza si zmeura
3
Dulciuri

Rulada din biscuiti cu crema fina de branza si zmeura

Rulada din biscuiti cu crema fina de branza si zmeura
Prajitura turnata cu branza de vaci
4
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Tort de cacao cu crema de vanilie
5
Dulciuri

Tort de cacao cu crema de vanilie

Tort de cacao cu crema de vanilie
Parteneri
Pastrama de miel
Bucataras.RO

Pastrama de miel

100% natural, 100% sanatos, pastrama de casa, cu ingrediente naturale de la Kamis.

Pastrama de miel
Socată reţeta bunicii
Culinar.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri