Piept De Gasca Cu Creson Si Cicoare

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • (pentru 4 persoane):
  • 2 pulpe de gasca (a 500g fiecare)
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • 1/2 manunchi de creson
  • 2 catei de usturoi taiati felii subtiri
  • 2 linguri unt de gatit
  • 4 cepe
  • taiate rotocoale
  • 80ml cherry
  • 220ml supa de gaina din cubulet Maggi
  • 3 cicori
  • 3 linguri mazare dulce din conserva sau congelata
  • 3 galbenuse
  • 100ml apa minerala
  • 80g faina
  • 2 linguri migdale macinate
  • 1 albus de ou
  • 1 lingura amidon alimentar;
  • ulei pentru prajit;

Mod de preparare

1. Se condimenteaz pulpele de gasca cu sare, piper si boia de ardei. Cresonul se spala, se scutura de surplusul de apa, se aleg frunzulitele si, impreuna cu usturoiul taiat felii foarte subtiri, se pune sub pielea celor 2 pulpe de gasca.
2. Pulpele astfel pregatite se pun la fript intr-o tigaie, in unt incins, si se frig pe toate partile cca. 10 minute, apoi se adauga ceapa taiata rondele si mazarea dulce. Se toarna peste cherry si supa pregatita din cubulet si, pe foc mic, se lasa la fiert 1h. Din cand in cand, se stropesc pulpele cu jiul din tigaie.
3. Intre timp, se spala cicorile si se desfac frunzele acestora.
4. Din galbenusul de ou, apa minerala, faina, migdale si sare se prepara un aluat. Se incorporeaza albusul batut spuma. Foile de cicoare, pe rand, una cate una, se trec prin acest aluat si se frig in ulei fierbinte.
5. Se scoate carnea din tigaie si se pastreaza la cald. In jiul ramas se pune amidon alimentar si se prepara un sos.
Carnea se taie bucati, se aranjeaza pe un platou, se stropeste cu sos si se serveste alaturi de cicoarea prajita. Se foloseste o garnitura la alegere: taietei lati, orez, piure de cartofi, cartofi natur, varza rosie calita si un vin alb sec.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob umplut

Drob umplut

Drob umplut
Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Tort de mere caramelizate
3
Dulciuri

Tort de mere caramelizate

Tort de mere caramelizate
Reţetă de preparare a papanaşilor
4
Dulciuri

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor
Prajitura cu bulion
5
Dulciuri

Prajitura cu bulion

Prajitura cu bulion
Parteneri
Desert tort cu ciocolata, mure si dantela de ciocolata
Bucataras.RO

Desert tort cu ciocolata, mure si dantela de ciocolata

Ieri a fost ziua de naștere a mezinei noastre. De multă vreme aștepta acest moment și ne spunea încântată...

Desert tort cu ciocolata, mure si dantela de ciocolata
Drob de miel, reteta video
Culinar.RO

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Negresa pufoasa de post
Gustos.RO

Negresa pufoasa de post

Reteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...

Negresa pufoasa de post