1. Se condimenteaz pulpele de gasca cu sare, piper si boia de ardei. Cresonul se spala, se scutura de surplusul de apa, se aleg frunzulitele si, impreuna cu usturoiul taiat felii foarte subtiri, se pune sub pielea celor 2 pulpe de gasca.
2. Pulpele astfel pregatite se pun la fript intr-o tigaie, in unt incins, si se frig pe toate partile cca. 10 minute, apoi se adauga ceapa taiata rondele si mazarea dulce. Se toarna peste cherry si supa pregatita din cubulet si, pe foc mic, se lasa la fiert 1h. Din cand in cand, se stropesc pulpele cu jiul din tigaie.
3. Intre timp, se spala cicorile si se desfac frunzele acestora.
4. Din galbenusul de ou, apa minerala, faina, migdale si sare se prepara un aluat. Se incorporeaza albusul batut spuma. Foile de cicoare, pe rand, una cate una, se trec prin acest aluat si se frig in ulei fierbinte.
5. Se scoate carnea din tigaie si se pastreaza la cald. In jiul ramas se pune amidon alimentar si se prepara un sos.
Carnea se taie bucati, se aranjeaza pe un platou, se stropeste cu sos si se serveste alaturi de cicoarea prajita. Se foloseste o garnitura la alegere: taietei lati, orez, piure de cartofi, cartofi natur, varza rosie calita si un vin alb sec.
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii