Pate Chinois (placinta cu Carne in Crusta de Cartofi Piure)

Complexitate
redusa
Pate Chinois (placinta cu Carne in Crusta de Cartofi Piure)

Ingrediente

  • Pentru carne:
  • -500 g carne de porc, tocata
  • -500 g carne de vita, tocata
  • -2 legaturi de ceapa verde, taiata rondele sau 1 ceapa mare, tocata
  • -3 catei de usturoi, zdrobiti sau tocati marunt
  • -1 lingurita de cimbru (proaspat sau uscat)
  • -1/2 lingurita paprika iute sau boia de ardei iute
  • -1/2 ardei rosu, taiat cubulete
  • -3 linguri de faina
  • -500 ml supa de vita
  • -1 cana mazare congelata sau la borcan
  • -1 cana porumb congelat sau din conserva
  • Pentru crusta de cartofi:
  • -1 kg cartofi curatati si taiati cuburi
  • -175 g crema de branza (gen Philadelphia)
  • -1/4 lingurita nucsoara
  • -3 oua
  • Altele:
  • -sare, piper
  • -ulei

Mod de preparare

Puneti impreuna la calit, in putin ulei, carnea de porc, de vita, ceapa, usturoiul, ardeiul rosu, ½ lingurita cimbru si paprika pana cand carnea incepe sa-si schimbe culoarea. Inglobati bine faina, apoi adaugati supa de vita si omogenizati.

Lasati la fiert 10-15 min, la foc mic, amestecand ocazional pana ce sosul incepe sa se ingroase.
Adaugati mazarea, porumbul si lasati pe foc, inca 2- 3 min. La sfarsit potriviti gustul de sare si piper.

Intre timp, fierbeti cartofii curatati si taiati cubulete in apa sarata. Scurgeti-i, lasati-i sa se racoreasca putin, apoi adaugati crema de branza, nucsoara si pregatiti un piure mai moale. Condimentati cu sare si piper, dupa gust. Adaugati galbenusurile si la sfarsit inglobati albusurile batute spuma.

Puteti proceda in doua moduri:
- impartiti amestecul de carne in forme de tarte (capacitate 250 ml) sau vase ramekin si lasati putin sa se raceasca.
Puneti cantitati egale din piureul de cartofi peste stratul de carne si nivelati, astfel incat sa acoperiti compozitia de carne. Presarati deasupra restul de cimbru. Transferati pe o tava.

- puneti intr-un vas termorezistent mai mare, intr-un singur strat, compozitia de carne, acoperiti cu cel de piure, nivelati si presarati cu cimbru.

Acoperiti totul cu o folie de aluminiu. Dati la cuptorul preancalzit pentru circa 20 min, la 180 grade.
Indepartati folia si dati din nou la cuptor, pentru inca 10- 15 min sau pana cand stratul de cartofi prinde o crusta frumos aurita.

Serviti cat este cald, alaturi de o salata (se potriveste foarte bine cu salata verde) sau de muratura preferata si insotiti preparatul cu un pahar de vin rosu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Tartiflette- specialitate Savoyarda
2
Mancaruri cu carne

Tartiflette- specialitate Savoyarda

Tartiflette- specialitate Savoyarda
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
3
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.