Pate Chinois (placinta cu Carne in Crusta de Cartofi Piure)

Complexitate
redusa
Pate Chinois (placinta cu Carne in Crusta de Cartofi Piure)

Ingrediente

  • Pentru carne:
  • -500 g carne de porc, tocata
  • -500 g carne de vita, tocata
  • -2 legaturi de ceapa verde, taiata rondele sau 1 ceapa mare, tocata
  • -3 catei de usturoi, zdrobiti sau tocati marunt
  • -1 lingurita de cimbru (proaspat sau uscat)
  • -1/2 lingurita paprika iute sau boia de ardei iute
  • -1/2 ardei rosu, taiat cubulete
  • -3 linguri de faina
  • -500 ml supa de vita
  • -1 cana mazare congelata sau la borcan
  • -1 cana porumb congelat sau din conserva
  • Pentru crusta de cartofi:
  • -1 kg cartofi curatati si taiati cuburi
  • -175 g crema de branza (gen Philadelphia)
  • -1/4 lingurita nucsoara
  • -3 oua
  • Altele:
  • -sare, piper
  • -ulei

Mod de preparare

Puneti impreuna la calit, in putin ulei, carnea de porc, de vita, ceapa, usturoiul, ardeiul rosu, ½ lingurita cimbru si paprika pana cand carnea incepe sa-si schimbe culoarea. Inglobati bine faina, apoi adaugati supa de vita si omogenizati.

Lasati la fiert 10-15 min, la foc mic, amestecand ocazional pana ce sosul incepe sa se ingroase.
Adaugati mazarea, porumbul si lasati pe foc, inca 2- 3 min. La sfarsit potriviti gustul de sare si piper.

Intre timp, fierbeti cartofii curatati si taiati cubulete in apa sarata. Scurgeti-i, lasati-i sa se racoreasca putin, apoi adaugati crema de branza, nucsoara si pregatiti un piure mai moale. Condimentati cu sare si piper, dupa gust. Adaugati galbenusurile si la sfarsit inglobati albusurile batute spuma.

Puteti proceda in doua moduri:
- impartiti amestecul de carne in forme de tarte (capacitate 250 ml) sau vase ramekin si lasati putin sa se raceasca.
Puneti cantitati egale din piureul de cartofi peste stratul de carne si nivelati, astfel incat sa acoperiti compozitia de carne. Presarati deasupra restul de cimbru. Transferati pe o tava.

- puneti intr-un vas termorezistent mai mare, intr-un singur strat, compozitia de carne, acoperiti cu cel de piure, nivelati si presarati cu cimbru.

Acoperiti totul cu o folie de aluminiu. Dati la cuptorul preancalzit pentru circa 20 min, la 180 grade.
Indepartati folia si dati din nou la cuptor, pentru inca 10- 15 min sau pana cand stratul de cartofi prinde o crusta frumos aurita.

Serviti cat este cald, alaturi de o salata (se potriveste foarte bine cu salata verde) sau de muratura preferata si insotiti preparatul cu un pahar de vin rosu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga
Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura din albusuri cu ciocolata si crema de branza cu ness
4
Dulciuri

Prajitura din albusuri cu ciocolata si crema de branza cu ness

Prajitura din albusuri cu ciocolata si crema de branza cu ness
Macrou la gratar cu mamaliguta - un festin culinar
5
Mancaruri cu peste

Macrou la gratar cu mamaliguta - un festin culinar

Macrou la gratar cu mamaliguta - un festin culinar
Parteneri
Chec cu portocale
Culinar.RO

Chec cu portocale

Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...

Chec cu portocale
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Gustos.RO

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos