Pentru acesta reteta am facut cascavalul in casa si foile de lasagna tot in casa cu taitei de casa. Le-am taiat lungi cat tava.
Mod de preparare:
Intr-o tigaie cu pereti inalti se pune uleiul apoi adaugam morcovul dat pe razatoarea mica si ceapa taiata cubulete. Se caleste putin adaugam apoi pasta de ardei si carnea tocata de vita si putina apa, se amesteca incontinuu pana se patrunde carnea putin apoi adaugam bulionul si lasam sa fiarba cam 30 minute pana sosul scade si carnea se patrunde bine.
Pentru sosul bechamel folosim o cratita in care punem untul la topit apaugam faina si lasam putin sa se rumenesca (sa nu se schimbe la culoare) apoi adaugam laptele si condimentele impreuna cu sarea si piperul. Se invarte continuu cu un tel pana se ingrosa.
Asamblare:
In tava unsa cu putin unt se pune un strat de sos bechamel (ca sa nu se arda foile) apoi 2 foi de lasagna un strat de sos de bechamel, un strat de sos bolognese, putina telemea si cascaval razuite, iar foi iar sos alb si tot asa pana terminam cantitatile si foile. Deasupra trebuie sa ramana un strat de foi putin sos alb si presaram cascaval deasupra. Se da la cuptor 45-50 minute. Se poate servi calda sau rece (se poate taia mai bine).
Este o reteta super, extrem de delicioasa facuta in straturi de foi si sosuri cu gusturi deosebite.
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...
Guacamole: un sos mexican autentic si deliciosAceastă rețetă de piept de pui cu sos gorgonzola îmbină perfect savoarea delicată a cărnii de pui cu bogăția și...
Piept de pui cu sos gorgonzolaSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorChecul la cana este o metoda super-rapida de a avea un desert absolut delicios in timp record. Checul pufos cu nutella este...
Chec la cana cu NutellaSe pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.
Supa de ceapa
Comentarii