Friptura de pui cu mere caramelizate

Portii
4
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
90 minute
Complexitate
medie
Friptura de pui cu mere caramelizate

Ingrediente

  • Ne sunt necesare urmatoarele:
  • Un pui fragedo
  • Două linguri cu ulei
  • Câţiva căţei de usturoi
  • 200 ml suc de roşii (făcut în casă)
  • Condimente după după gust: sare, chilli pudră şi rozmarin
  • Pentru sos:
  • 5-6 mere roşii
  • 4 linguri cu zahăr tos
  • Sucul de la o portocală mare
  • O lingură cu ghimbir ras
  • Câteva frunzuliţe de busuioc verde

Mod de preparare

Puiul, spalat in prealabil, se aşază într-un vas pentru cuptor, se unge cu ulei şi se condimentează uniform cu sare, chilli şi rozmarin după gust. Usturoiul se feliază şi se introduce din loc în loc, sub piele. Se adaugă sucul de roşii şi se întinde pe toată suprafaţa puiului. Se acoperă vasul şi se coace la 180 de grade pentru 50-60 de minute, după care se înlătură capacul şi se continuă coacerea pentru încă 20 de minute aproximativ.

Când puiul este frumos rumenit, se pregateşte sosul.

Se caramelizează cele 4 linguri cu zahăr. Se adaugă merele curăţate (tăiate în cuburi potrivite) şi sucul de portocală. Se amestecă până la omogenizarea completă. Se adaugă ghimbirul ras şi se continua fierberea până ce sosul capată consistenţă. După oprirea focului, se presară busuioc proaspăt tocat.

Puiul copt, se serveşte cald, alături de merele caramelizate în sos de portocală.

Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna
4
Conserve, muraturi

Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna

Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna
Supa de Marar cu Galuste
5
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie