Dovlecei Umpluti, in Sos de Vin

Complexitate
redusa
Dovlecei Umpluti, in Sos de Vin

Ingrediente

  • -5 dovlecei
  • -150 g orez
  • -1 ceapa mare
  • -1 morcov, optional
  • -600 g carne tocata de vita sau amestec
  • -2 linguri de ulei
  • -1 lingurita busuioc, uscat
  • -6 linguri pasta de rosii
  • -2 lingurite cimbru, uscat
  • -1 ou
  • -250 ml supa de pui sau vita
  • -300 ml vin alb, sec
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • Pentru servit
  • -smantana, optional
  • -ardei iute, optional

Mod de preparare

Spalati bine dovleceii si stergeti-i. Puteti sa-i folositi cu coaja sau sa o indepartati, folosind un cutit pentru curatat legume. Taiati-i in bucati potrivite ca lungime si scoateti miezul cu samburi cu ajutorul unei lingurite.

Spalati si scurgeti orezul.
Tocati ceapa si dati morcovul prin razatoarea mare apoi, caliti-le in putin ulei incins pana ce ceapa devine sticloasa. Adaugati carnea tocata. Sotati totul pana cand bucatile de carne se desprind si incep sa-si lase sucurile.

Adaugati orezul si caliti in continuare pana devine transparent.
Puneti busuiocul, 2 linguri pasta de rosii, 1 lingurita cimbru si amestecati bine. Condimentati cu sare si piper, dupa gust. Luati de pe foc si lasati la racorit.

Inglobati oul batut si umpleti dovleceii.
Asezati-i unul langa altul intr-un vas termorezistent.
Diluati pasta de rosii ramasa cu supa, vin, adaugati restul de cimbru, putin piper si turnati peste dovleceii umpluti.

Acoperiti vasul termorezistent cu o folie de aluminiu si dati la cuptorul preancalzit, pentru circa 20 min, la 170 grade sau pana ce dovleceii si carnea sunt aproape facute. Scoateti folia si dati din nou la cuptor pentru inca 10 min pana ce sosul este putin ingrosat si scazut.

Serviti cat sunt calzi, impreuna cu smantana si / sau ardei iute, optional.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
1
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
2
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Pizza Fara Blat
3
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Salata de Paste
4
Paste

Salata de Paste

Salata de Paste
Prajitura cu Mere
5
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Parteneri
Tort diplomat cu zmeura si ananas
Bucataras.RO

Tort diplomat cu zmeura si ananas

Demult am vrut sa-l fac, saptamana aceasta am avut si ocazia potrivita! E un tort racoros, ca o inghetata, s-a topit practic...

Tort diplomat cu zmeura si ananas
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti