Chiftelute cu Cuscus, cu Sos, Pregatite in Stil Oriental

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Chiftelute cu Cuscus, cu Sos, Pregatite in Stil Oriental

Ingrediente

  • Pentru chiftelute:
  • -3 caise uscate
  • -1 chifla veche de o zi
  • -2 linguri samburi de pin
  • -2 cepe verzi
  • -3 catei de usturoi
  • -400 g carne tocata
  • -1 ou
  • -sare
  • -piper
  • -ulei pentru prajit
  • Pentru sos:
  • -1 ceapa
  • -1 conserva de rosii pentru pizza (425 ml)
  • -1 ardei gras rosu, taiat cubulete
  • -sare si piper
  • Pentru cuscus:
  • -250 g cuscus grain fin (se gaseste la supermarket, este cuscus frantuzesc, marunt, din grau dur)
  • -1-2 linguri unt
  • -1 conserva mica de naut
  • -curry
  • -sare si piper
  • Pentru servit mai aveti nevoie de :
  • -iaurt gros
  • -menta tocata
  • -sare, piper, zeama de lamaie (dupa gust)

Mod de preparare

Inmuiati separate, in apa, caisele si chifla.

Prajiti intr-o tigaie samburii de pin, fara grasime, pana-si schimba putin culoarea si-si lasa aroma, amestecand mereu, apoi taiati-i marunt.

Tocati marunt caisele scurse de apa, 2 catei de usturoi si ceapa verde.

Amestecati intr-un bol chifla stoarsa, oul, cu carnea tocata, caisele, samburii de pin, usturoiul, ceapa si condimentele.
Formati chiftelutele, treceti-le prin faina si prajiti-le in ulei incins, pe ambele fete, pana sunt facute si rumenite frumos. Puneti-le deoparte.

Separat, caliti in 2 linguri de ulei, ceapa si 1 catel de usturoi, tocate. Adaugati conserva de rosii, ardeiul gras si lasati sa fiarba, la foc potrivit, aproximativ 10 min. Daca compozitia este prea groasa si are tendinta de a se lega de vas, adaugati putin bulion si 1/2 lingurita zahar. Potriviti de sare si piper.

Intre timp, puneti intr-un bol cantitatea de cuscus si vedeti ce volum ocupa. Masurati cu acelasi bol, tot atata cantitate de apa, pe care o puneti sa fiarba cu putina sare. Cand clocoteste o turnati peste boabele de naut scurse si cuscus, apoi acoperiti imediat vasul cu un capac. Lucrul acesta nu se face pe foc! .

Dupa 2-3 minute adaugati praful de curry, untul si amestecati cu o furculita, ca sa se afaneze cuscus-ul, sa se topeasca untul si sa se omogenizeze amestecul. Condimentati.

Amestecati obligatoriu cu furculita!

Pastrati la cald pana la servire.

Amestecati iaurtul gros cu frunze proaspete de menta, tocate marunt, asezonati dupa gust(sare, piper, zeama de lamaie) si dati la frigider, cel putin 30 min inainte de servire.

Incalziti in sos chiftelutele pregatite anterior si serviti cu cuscus-ul cald, alaturi de sosul de iaurt si menta.

POFTA BUNA!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu foi si gem de prune
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Intr-un vas, se pun untura moale, zaharul, oul si laptele. Se amesteca bine cu ajutorul unui mixer, apoi se adauga faina...

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
Dulciuri

Savarine cu frisca

Se separă galbenusurile de albusuri. Peste gălbenușuri se pune cu un praf de sare. Sarea va intensifica culoarea lor....

Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca are o combinație de texturi ce te cuceresc atât vizual cât și ca gust. Blatul din albușuri cu mac și...

Prajitura Tosca
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
2
Romania

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
Prajitura Tosca
3
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Savarine cu frisca
4
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Prajitura Schneider
5
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider