Fierbeti cartofii in coaja, in apa sarata, 20 min, scurgeti, decojiti si taiati cubulete.
Prajiti in 2 linguri de ulei incins, slaninuta si baconul, taiate fideluta, apoi adaugati cubuletele de cartofi si lasati la foc mediu, amestecand usor pana cand cartofii capata o culoare aurie.
Adaugati ½ din ceapa si lasati pe foc pana ce aceasta devine translucida, apoi condimentati cu chimen, boia, piper si sare, dupa gust. Mentineti pe foc aproximativ 1 min si dati deoparte.
In alt vas, caliti carnea tocata in 3 linguri de ulei pana se evapora toata zeama, apoi rumeniti-o in continuare, impreuna cu restul de ceapa, inca 2 min, amestecand continuu. La sfarsit condimentati cu sare si piper, dupa gust.
Rasturnati-o peste compozitia cu cartofi si repuneti pe foc inca 1 min, omogenizand usor.
Dati deoparte si inglobati ceapa verde, optional si castraveciorii, taiati felii pe lungime.
Serviti imediat, portionat, adaugand deasupra cate 1 lingura de smantana, optional.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii