Fierbeti cartofii in coaja, in apa sarata, 20 min, scurgeti, decojiti si taiati cubulete.
Prajiti in 2 linguri de ulei incins, slaninuta si baconul, taiate fideluta, apoi adaugati cubuletele de cartofi si lasati la foc mediu, amestecand usor pana cand cartofii capata o culoare aurie.
Adaugati ½ din ceapa si lasati pe foc pana ce aceasta devine translucida, apoi condimentati cu chimen, boia, piper si sare, dupa gust. Mentineti pe foc aproximativ 1 min si dati deoparte.
In alt vas, caliti carnea tocata in 3 linguri de ulei pana se evapora toata zeama, apoi rumeniti-o in continuare, impreuna cu restul de ceapa, inca 2 min, amestecand continuu. La sfarsit condimentati cu sare si piper, dupa gust.
Rasturnati-o peste compozitia cu cartofi si repuneti pe foc inca 1 min, omogenizand usor.
Dati deoparte si inglobati ceapa verde, optional si castraveciorii, taiati felii pe lungime.
Serviti imediat, portionat, adaugand deasupra cate 1 lingura de smantana, optional.
Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromateBorsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoarePaste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii