Fierbeti cartofii in coaja, in apa sarata, 20 min, scurgeti, decojiti si taiati cubulete.
Prajiti in 2 linguri de ulei incins, slaninuta si baconul, taiate fideluta, apoi adaugati cubuletele de cartofi si lasati la foc mediu, amestecand usor pana cand cartofii capata o culoare aurie.
Adaugati ½ din ceapa si lasati pe foc pana ce aceasta devine translucida, apoi condimentati cu chimen, boia, piper si sare, dupa gust. Mentineti pe foc aproximativ 1 min si dati deoparte.
In alt vas, caliti carnea tocata in 3 linguri de ulei pana se evapora toata zeama, apoi rumeniti-o in continuare, impreuna cu restul de ceapa, inca 2 min, amestecand continuu. La sfarsit condimentati cu sare si piper, dupa gust.
Rasturnati-o peste compozitia cu cartofi si repuneti pe foc inca 1 min, omogenizand usor.
Dati deoparte si inglobati ceapa verde, optional si castraveciorii, taiati felii pe lungime.
Serviti imediat, portionat, adaugand deasupra cate 1 lingura de smantana, optional.
Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfectaPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateUn chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...
Chec cu portocaleIncearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Comentarii