Cartofi Rustici

Complexitate
redusa
Cartofi Rustici

Ingrediente

  • -800 g cartofi rosii
  • -400 g carne slaba de porc, tocata
  • -2 cepe rosii
  • taiate marunt
  • -50 g slanina afumata
  • -50 g bacon sau sunculita
  • -5 linguri ulei
  • -10 castraveciori cornisor, murati
  • -1/2 lingurita piper proaspat macinat
  • -1/2 lingurita paprika dulce sau 1 varf cutit boia iute, dupa dorinta
  • -1/4 lingurita chimen
  • -sare
  • -2-3 fire ceapa verde
  • taiata rondele, optional
  • -smantana pentru servit, optional

Mod de preparare

Fierbeti cartofii in coaja, in apa sarata, 20 min, scurgeti, decojiti si taiati cubulete.
Prajiti in 2 linguri de ulei incins, slaninuta si baconul, taiate fideluta, apoi adaugati cubuletele de cartofi si lasati la foc mediu, amestecand usor pana cand cartofii capata o culoare aurie.

Adaugati ½ din ceapa si lasati pe foc pana ce aceasta devine translucida, apoi condimentati cu chimen, boia, piper si sare, dupa gust. Mentineti pe foc aproximativ 1 min si dati deoparte.

In alt vas, caliti carnea tocata in 3 linguri de ulei pana se evapora toata zeama, apoi rumeniti-o in continuare, impreuna cu restul de ceapa, inca 2 min, amestecand continuu. La sfarsit condimentati cu sare si piper, dupa gust.

Rasturnati-o peste compozitia cu cartofi si repuneti pe foc inca 1 min, omogenizand usor.
Dati deoparte si inglobati ceapa verde, optional si castraveciorii, taiati felii pe lungime.
Serviti imediat, portionat, adaugand deasupra cate 1 lingura de smantana, optional.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate